Foutje in de planning loopt toch goed af, dankzij…?

Sjaak en ik vinden het zalig om regelmatig naar de Sligro of Hanos te gaan. Gewoon om te neuzen, te ruiken, te proeven en informatie uit te wisselen met het ongelooflijk vriendelijke en deskundige personeel.

Jammer genoeg deze keer weinig te proeven bij de Sligro, dus meteen door naar Hanos. We stonden bij de ingang net enkele wijnen te proeven toen we twee vrienden, die we kennen uit de tijd dat we Italiaanse les volgden, binnen zagen wandelen.

Zij merkten ons niet op en wij – lummels al we zijn – gingen heel uitdagend in hun looppad staan. Het glas (Italiaanse) wijn vreselijk uitdagend naar voren in de lucht gestoken. En voordat er een geërgerde blik op het gezicht kon komen zo van ‘welke zuiplappen staan zo vroeg al met het glas in de hand onze weg te blokkeren’, werkte de plotse herkenning als een reddende engel om de vrede te bewaren. “Oh, wat leuk jullie te zien en dat hier in deze winkel!”  Onze vrienden hadden net hun gasten van vliegveld Eindhoven afgehaald, een Engelse hobbykok met z’n vrouw. Nu moeten we aangeven dat onze vriendin zelf de sterren van de hemel kookt en natuurlijk, net als wij, prefereert zij goede producten. En dan moet je zeker bij de Hanos zijn.

Na heel wat kussen en lovely hugs vervolgde ieder zijn eigen wandelroute echter niet nadat er over en weer plechtig beloofd was om een eetafspraak te maken.

Saltimbocca di pollo, nu nog vragen aan Sandra Kemna hoeveel punten in WW dit gerecht krijgt toegekend.

Foutje in de planning

Die eetafspraak heeft deze keer dan bij ons plaatsgevonden. Vriendschap is een heilig goed dus had ik meteen de stoute schoenen aangetrokken en gewapend met de outlook agenda opgebeld. “Kunnen jullie dinsdagavond, dan hebben we nog niets staan?” vroeg ik zonder naar ons dagprogramma te hebben gekeken.

Toen de afspraak in de agenda definitief was, merkte mijn wederhelft op dat dit etentje op de dag van het SAM Netwerk bij het Amphia ziekenhuis te Breda plaatsvond. Met negentig aangemelde HR professionals en een stevig inhoudelijk programma o.a. over vitaliteitsmanagement meer een seminar dan een vergadering te noemen. “Oh, wat erg, dan ben ik meestal kapot, althans half kapot!” En zoals het meestal gebeurt bij spannende momenten, slaap ik ook nog eens slecht en wil ik vroeg naar bed. Niet dat ik dan slapen kan, maar toch lekker om de benen omhoog te krikken.

sardientjesmousse

Gered door onze competenties

Echter, als je Sjaak en Ad heet, dan kun je een beroep doen op een enorme portie organisatiecompetenties. Met de ijzeren discipline die je dan ook nog eens rijk bent, draai je uiteindelijk je hand er niet voor om, om toch een lekker Italiaans dinertje in elkaar te flansen.

Je begint in het voorafgaande weekend met het menu samen te stellen en daarna met de inkopen. Alles wat je al in huis kunt hebben: kopen. Pas op het laatste moment de versproducten!

Verse spaghetti alla carbonara, zie recept op deze website

En wat krijg je dan als menu? Let op:

  • Prosecco van Umberto Baccichetto, winnaar van de il Tramonto Gondola d’Oro 2016, vooraf aan de bar (scheiding keuken / salon)
  • Voorafje: sardientjesmousse met geroosterd brood, gecombineerd met Sauvignon 2016 van het Italiaanse wijnhuis Komjanc
  • Voorgerecht: verse pasta (spaghetti) alla carbonara (klik hier voor het recept), gecombineerd met Sauvignon 2012 van Komjanc uit de Alexius-lijn, houtgelagerd en afschuwelijk lekker….
  • Hoofdgerecht: saltimbocca di pollo en peperoni en zoete aardappel uit de oven, gecombineerd met een Rosso Majon van Ferrin (prijsdrager van de il Tramonto Gondola d’Oro 2015)
  • Niente dolce toe, gewoon espresso (Manuel koffiebonen) met heel veel overheerlijke bonbons, after eights en andere lekkere chocolavarianten
  • Na 4 lege flessen geen afzakkertje meer aangezien er nog gereden moet worden. Althans ons bezoek, wij niet, dus proostten wij toen het bezoek weg was toch nog even op een geweldige succesvolle dag en een harmonische samenwerking die als voorbeeld voor anderen mag dienen. Dat deden we met een miniglaasje Grappa di moscato van wijnhuis Battista IIe uit Pertegada.

Saltimbocca di pollo gegarneerd met peperoni en zoete aardappel uit de oven

Slapen als een roosje of het roosje van de …..?

En dan denk je dus dat ik rustig kan slapen! Wat is dat, slaap, zo vraag ik mij af als ik weer eens een half boek uit heb? Zonder al te veel uren slaap, zonder hoofdpijn en zonder gewichtsverlies sta ik de volgende morgen op en ga maar weer aan de slag. Echter niet voordat ik trouw het gewichtenlijstje heb ingevuld en gevloekt heb: “Hoe kan het toch dat ik weer vier ons zwaarder ben vergeleken met gisteren?” Daar helpt flink poepen niet meer tegen en blijkt de afgezaagde slogan ‘ieder pondje gaat door het mondje’ weer vigerend te zijn. Al begrijpen wij niet dat onze andere Facebookvriendin Sandra Kemna kan afvallen met haar gigantisch gevulde borden die je met Weight Watchers blijkbaar wél kunt eten. Of zou het dan toch de drank zijn waar je dik van wordt?

P.S.: je wilt natuurlijk wel nog weten of we toch nog iets bij de Hanos gekocht hebben? In tegenstelling tot het vlees dat we vaak bij de Sligro kopen, vinden wij de visproducten van de Hanos bijzonder goed. Een superkwaliteit wilde zalm of hun excellente gerookte makreel. En verse tonijn natuurlijk. Deze keer zelfs in de aanbieding. Op de visafdeling aangekomen, lagen er werkelijk oogstrelende moten op de toonbank, ze waren er net mee bezig. “Oh heerlijk, doe mij dat stukje maar en ook dat kleine nog!” Bij de kassa werd echter niet € 23,50 doch € 33,50 per kilo aangeslagen. “Hela lieverd, de tonijn is in de aanbieding!” Dus bellen naar de visafdeling en wat bleek, we hadden de sushi kwaliteit genomen. “Wilt u uw aankoop omwisselen?” “Nee, dit zijn werkelijk prachtige moten, dan kunnen we er ook een tartaartje van maken. Lekker rauw met een beetje sojasaus of teriyaki, mmmmm”!

Klik hier voor meer recepten op ‘il Tramonto culinair’

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *