Battista II

Wijnboer Battista II in ons eigen dorp sluit zich als PARTNER aan bij ‘il Tramonto’. Wij verwelkomen de familie Lorenzonetto hartelijk in ons midden en danken hen voor de hulp die we van dit prachtige wijnhuis krijgen om Friuli Venezia Giulia op de kaart te zetten in Nederland en België.

De naamsbekendheid van ‘il Tramonto’ is behoorlijk groeiende. Niet alleen in Nederland en Belgie doch zeker ook in de prachtige Italiaanse regio ‘Friulië’. Voor velen een verborgen parel, veel ons een paradijs op aarde. De Italianen noemen deze regio zelf ‘la Toscana del Nord’ waarna wij trouw zeggen: “echter puurder en minder toeristisch en minder duur!”

Het wijnhuis Battista IIe is ontstaan in 1968 toen Giovanni Battista Lorenzonetto zich met z’n gezin vestigde in Pertegada. Giovanni Battista is Italiaans voor Johannes de Doper, vandaar dat hij zijn wijnhuis de ‘Tweede Doper’ noemde.

Inmiddels runt zoon Mauro al jaren dit florerende wijnhuis en is sinds 2017 ook de derde generatie, dochter Giada, in ‘de zaak’ gekomen.

Battista IIe bevindt zich in ons eigen dorp Pertegada in de DOC regio DOC Friuli Latisana.

In 2017 won hun Prosecco DOC Extra Dry 2016 een zilveren medaille tijdens Concours Mondial de Bruxelles (klik hier voor onze wijnwaardering). Tijdens ditzelfde wijnconcours in 2016 sleepten ze ook al twee zilveren medailles in de wacht met hun Moscato Frizzante 2015 en Chardonnay DOC 2015.

Wij kennen de familie Lorenzonetto al meer dan 10 jaar. Het zijn hardwerkende, eerlijke en oprechte mensen. Regelmatig vinden er activiteiten plaats, zoals de jaarlijkse Vespa-toer. Met dan 200 Vespa-liefhebbers maken een tusssenstop bij Battista IIe om een glas Prosecco te drinken vergezeld van prosciutto, salami, kaas en grissini. Zelf hebben wij een honderdtal gasten ontvangen onder het grote afdak tijdens de vijftigste verjaardag van Sjaak. Een enorm buffet – verzorgd door het plaatselijke restaurant Agli Angeli – stond klaar om de gasten van allerlei lekkers te voorzien, natuurlijk in combinatie met de wijnen van Lorenzonetto! Een moment van optimaal smullen….

En nu dan ook PARTNER van het digi magazine en blog: www.iltramonto.eu

Vespa’s en klassieke auto’s op bezoek bij wijnhuis Battista II-e

Wanneer we bezoek hebben of gasten in vakantiewoning Villa Greta, gaan we steevast gezamenlijk op de fiets naar Battista IIe. Voor nieuwkomers een prachtige ervaring: op de fiets naar een wijnboer, met een proefglaasje in de hand langs de tanken om zelf verschillende soorten wijn te tappen. En dan zingend op de fiets weer terug……

Winery - Wijnhuis - CantinaBATTISTA II-e
Company - Firma - Azienda Azienda Agricola Lorenzonetto Mauro
DOCDOC Friuli Latisana
City - Plaats - CittaPertegada di Latisana (UD)
Euro
white wines - witte wijnen - vini bianchi:Chardonnayasap
Friulanoasap
Verduzzo Friulanoasap
Busoniasap
Pinot Grigioasap
Pinot Biancoasap
red wines - rode wijnen - vini rossi:Cabernet Francasap
Refosco dprasap
Merlotasap
Malbechasap
Rosatoasap
DÎSasap
sparkling wines - mousserende wijnen - vini spumante:Prosecco Extra Dry DOC  *1)
asap
Moscato Frizzanteasap
*1) klik op de naam van de wijn voor de wijnwaardering van 'il Tramonto'

Meer:
Klik hier voor onze blog over een bezoek met gasten aan Battista IIe
klik hier voor de bedrijfsvideo van Battista IIe

Heb je belangstelling om deze wijn te kopen, dan kan dat via wijnimporteur FRIULVIN, twee Nederlanders en een Italiaanse Nederlander die deze wijn in Nederland verkopen.

zelf tappen en dan proeven is toch het leukste wat er bestaat...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *