The first ‘il Tramonto Gondola Award’ goes to ……….

golden-gondola-award-ferrin-rosso-majonVanuit il Tramonto hebben wij een AWARD in het leven geroepen. Naast de promotionele activiteiten via onze blogs en het digi-magazine willen we met deze award de Italiaanse regio Friuli Venezia Giulia – die ook wel het Toscane van Noord Italië wordt genoemd -nog eens extra in de schijnwerpers zetten in Nederland en België.

Daar waar blijkt dat er een brug gebouwd is tussen Italië aan de ene en Nederland en België aan de andere kant kan de ‘il Tramonto Gondola Award’ *) worden uitgereikt. Voor de verschillende categorieën (agrarische producten, wijnen, toerisme, politici, ambtelijk bestuur, industrie, cultuur, etc.) zijn er de gouden, zilveren en de bronzen Gondola.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de allereerste ‘il Tramonto Gondola Award’ uitgereikt aan Paolo en Fabiola van Azienda Agricola FERRIN door de top van deze regio, Mariagrazia Santoro, die onze uitnodiging had aangenomen om dit te komen doen.

Paolo en Fabiola hebben zelfs de gouden Gondola Award gekregen voor hun rode wijn, de Rosso Majon. Een bijzondere wijn gemaakt van de Friulaanse druivensoort, de Refosco. Voor de Rosso Majon worden de druiven eerst een aantal weken gedroogd en daarna op eikenhout hout gelagerd. Het is een volle wijn, rond in de afdronk, karakteristiek, niet te scherp en ook niet te zwaar.

Na vele wijnproeverijen in Nederland met zowel restauranthouders alsmede consumenten werd deze wijn, mede door de prijs/kwaliteitverhouding, uitgeroepen tot ‘zeer bijzonder’, hetgeen heeft geleid tot de toekenning van de kwalificatie ‘GOUD’ in de categorie Rode Wijnen.

il tramonto golden gondola award_santoro_fvg_8954*) De Gondola , de wereldberoemde gondels van Venetië, staat als symbool voor de handelsgeest van zowel de Italianen en de Nederlanders. Over de geschiedenis van Nederland hoeven we onze lezers niets te vertellen, maar ook de economie van Venetië werd eeuwenlang bepaald door de handel. In de 15e eeuw was Venetië het grootste handelscentrum van de Middellandse Zee. 

Klik hier voor al onze blog’s over Italiaanse wijnen

Klik hier voor een overzicht van onze wijnwaarderingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *