Lekker eten en toch afvallen? Ja, dat kan met Sjaak en Ad!

Dat willen we toch allemaal: lekker eten en gelijkertijd afvallen!? Nou, dat hebben wij afgelopen weekend gedaan! Gesmuld van begin tot het einde en toen we maandagochtend op de weegschaal stonden, waren we magerder geworden. Echt waar!

Ik was deze keer de klos
Het was mijn beurt om te verzinnen wat we allemaal zouden eten in het weekend. Spannend en uitdagend, want normaal gesproken komt Sjaak met voorstellen. En hij werkt het dan ook uit. Terwijl ik heerlijk de tijd krijg om foto’s te bewerken, kookt hij de sterren van de hemel en mag ik proeven. Wat heet, ik moet alles uitlikken en daarna een flinke afwas doen. Oh ja, en opruimen en de keuken poetsen.

Wie ‘A’ zegt ‘B’ en ik gings zelfs tot ‘Z’
Deze keer mocht ik echt álles zelf doen, van A tot Z. Dat was minder fraai echter zeker uitdagend! De recepten bedenken, ingrediënten kopen, koken, opruimen en poetsen. Mmmm, gezellig weekend zeg! Inderdaad, zo was het en toch heb ik genoten. Natuurlijk laat Sjaak mij niet alleen klungelen. Hij helpt mij. In het Limburgs zegt men dan standaard: ‘van ’t bed op ’t Sjtreuj’ (met dank aan Henny, mijn vriendin van de kleuterschool die ik na een halve eeuw via Facebook heb ontmoet, die mij met m’n Limburgs helpt)! Nee, absoluut niet, Sjaak helpt mij om het goed te doen. Hij kent veel meer technieken en heeft er – heel lang geleden –  voor gestudeerd. Als hobby heeft hij alle diploma’s gehaald om een eigen restaurant te starten. Stop dus nu om te vragen waarom ik zo ‘gespierd’ ben geworden in de loop der jaren! Het antwoord heb ik hiermee gegeven. En ja, goed materiaal heeft een afdak nodig en dankzij de spiegels kan ik het materiaal zien en met de handen toch nog steeds vinden. Zo, daarmee heb ik alle flauwe opmerkingen gepareerd. Toch?

We starten met eten en genieten
De vrijdagavond zijn we ‘in the mood’ gekomen door uitgebreid te gaan eten / wokken in Wok-Palace te Swalmen. Menslievehemel, wat kun je daar lekker smikkelen! Verrijkt met een palet aan smaken het weekend in en nog nagenietend in de auto richting Eindhoven, begon voor ons de voorbereiding voor de zaterdag en de zondag. Nadenken en plannen maken over wat ‘we’ zouden gaan kokkerellen.

Ossenhaas met Rosso Majon 2011 van Azienda Paolo Ferrin

Tijdens de zaterdagochtend brunch werd e.e.a. uitgewerkt, om vervolgens na verloop van tijd met geheel andere plannen te komen…. Want, ik had zowel zin in iets traditioneel Limburgs voor de winter als in iets luchtigs, neigend naar de Indische keuken om daarmee een opmaat naar de lente te maken. En natuurlijk moest die link met Italië er zijn! Jeetje, een hele opgave!

De kogel is door de kerk
Het werd een ossenhaas voor de zaterdagavond en een ‘luchtige’ kip-prut voor de zondagavond. De eerste in combinatie met een overheerlijke Rosso Majon 2011, waar je tegenwoordig al een fortuin voor betaalt, als je hem al kunt krijgen. De zondagavond maaltijd in combinatie met een Chardonnay 2015, ook van azienda Paolo Ferrin. Laatste gerecht wel voorafgegaan door een gerechtje van Sjaak, avocado gevuld met rivierkreeftjes, wederom passend bij de wijn die we bij het hoofdgerecht zouden drinken.

Zucchine e pollo in combinatie met Chardonnay 2015 van Azienda Paolo Ferrin

Ik zeg heel eerlijk, het was smakelijk om niet te zeggen: zalig! Alles, de warme smaak van de ossenhaas op z’n Limburgs met appelstroop en rode port en de frisse en toch volle smaak van de kip gesmoord in bier met courgette op zondag. Heb je trek gekregen, klik dan door naar onze receptenpagina (Sjaak werkt de recepten binnenkort uit). Ik zeg vol overtuiging: SJMAKELIK AETE! Buon appetito, smakelijk eten. Oh ja, geniet met VOLLE TEUGEN van de voorbereiding en tijdens het bereiden! En als je op een gezonde manier kookt, een gezonde portie ervan eet en vooral hard werkt om het op deze manier te bereiden, dan ben je absoluut afgevallen…… net als wij.

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *