Cucina degli avanzi – creatief met kliekjes

La cucina degli avanzi – creatief met kliekjes (vrijvertaald)

Gisteren was het kliekjesdag. In Italië noemen ze dat ‘la cucina degli avanzi’ (de keuken van de restjes). De koelkast doorsnuffelen. Wat staat er in de koelkast aan restjes? En wat kan ik ervan brouwen?

Nog geen 100 gram feta, kwart preitje, schaaltje aardappelpuree, stukje Italiaanse latteria-kaas, 1 dikke plak rauwe ham (zelf te dik afgesneden met vleesmachine) en gekookte ham (teveel gekocht omdat het in de aanbieding was).

Zo gepiept: rauwe ham (prosciutto crudo) in kleine stukjes gesneden en uitgebakken, plakken ham ingesmeerd met een beetje aardappelpuree, prei dun gesneden en met feta en uitgebakken stukjes rauwe ham over de plakken ham verdeeld. Bestrooid met zwarte peper en opgerold. Belegd met dunne plakken latteria-kaas en gegrild in de oven. Aardappelpuree opgewarmd en geserveerd met een scheutje olijfolie uit ons eigen dorp.

Smaakte meer dan voortreffelijk, alles is opgegeten en geen kliekjes meer in de koelkast.
Nieuw recept in aankomst? Ik weet het nog niet…. Op de feta na zijn het allemaal Italiaanse ingrediënten, in Italië verkrijgbaar en gebruikt worden in de Italiaanse keuken. Ad wist het wel: “Dit wordt een recept voor il Tramonto” en kon het niet laten om er enkele foto’s van te maken.

Klik hier voor meer recepten op ‘il Tramonto culinair’

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *