Uitreiking il Tramonto Gondola d’oro categorie rode wijnen

Tijdens een feestelijke avond, waar we te gast waren bij de Italiaanse gemeente Pocenia, werden de jaarlijkse ‘il Tramonto Gondola Awards’ uitgereikt.
In de categorie rode wijnen ging de prijs naar Altropasso van wijnhuis Reguta.

Vanuit il Tramonto hebben wij deze AWARD in het leven geroepen. Naast de promotionele activiteiten via onze blogs en het digi-magazine willen we met deze award de Italiaanse regio Friuli Venezia Giulia – die ook wel het Toscane van Noord Italië wordt genoemd – nog eens extra in de schijnwerpers zetten in Nederland en België.

Daar waar blijkt dat er een brug gebouwd is tussen Italië aan de ene en Nederland en België aan de andere kant kan de ‘il Tramonto Gondola Award’ worden uitgereikt. Voor de verschillende categorieën (agrarische producten, wijnen, toerisme, politici, ambtelijk bestuur, industrie, cultuur, etc.) zijn er de gouden, zilveren en de bronzen Gondola.

Trotse burgervader
Toen wij bekend maakten dat een rode wijn van wijnhuis Reguta in de prijzen was gevallen, stond de burgemeester van het stadje Pocenia, de thuisbasis van het winnende wijnhuis, er op dat zijn gemeente als gastorganisatie zou optreden voor de feestelijke uitreiking.

Altropasso, een blend van Merlot en Sauvignon

Tijdens de diverse wijnproeverijen die il Tramonto in Nederland zelf organiseert met wijnliefhebbers en met sommeliers kwam Altropassa als prijswinnaar uit de bus. Het is een blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, deels ‘passito’ en deels op hout gelagerd. Naast de smaak, de kleur en geur, scoorde deze wijn hoge ogen voor de prijs/kwaliteitverhouding Voor de als ‘zuinig’ bekend staande Nederlanders is deze verhouding als uniek te noemen. Een fantastische wijn voor een ‘mooie’ prijs.

De il Tramonto Gondola d’oro (goud) werd uitgereikt door Cristiano Shauli, de minister van Landbouw van de regio Friuli *) en werd in ontvangst genomen door Luigi Anselmi van wijnhuis Reguta van de gebroeder Giuseppe & Luigi Anselmi.

Gastheer, de burgemeester van Pocenia, had tezamen met wijnhuis Reguta gezorgd dat de gasten aan niets ontbrak. Bij aankomst hadden de aanwezigen de verschillende ‘bubbelwijnen’ van wijnhuis Reguta al kunnen proeven en na afloop werd ook Altropasso, de winnende rode wijn geschonken.

Deze wijn is ook in Nederland en België te bestellen via FriulVin

Naast de uitreiking van de il Tramonto Gondola Award d’oro aan wijnhuis Reguta stond er deze avond nog veel meer op programma:

klik hier voor uitgebreid verslag met fotoreportage van de hele avond

klik hier voor de reportage over de prijswinnaar in de categorieën ‘Handel’ en ‘Cultuur’

klik hier voor de reportage over de prijswinnaars in de categorie ‘Wetenschap/Opleiding’

klik hier voor de reportage over de doop de tulp ‘Tramonto Friulano’. Als eerste Italiaanse regio heeft Friuli een eigen tulp genoemd naar deze regio

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

 

© www.iltramonto.eu – redactie: Ad Smets &  Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

*) Italië kent een aantal autonome regio’s, vergelijkbaar met de Duitse Bundesländer. Friuli (officieel Friuli Venezia Giulia) kent een eigen regering met een president en minsters.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *