FriulVin wint il Tramonto Gondola d’oro in de categorie Handel

Tijdens een feestelijke avond, waar we te gast waren bij de Italiaanse gemeente Pocenia, werden de jaarlijkse ‘il Tramonto Gondola Awards’ uitgereikt.
Dit keer een duo-award in de categorie Handel en de categorie Cultuur.

FriulVin kreeg zowel de gouden il Tramonto Gondola Award voor ‘Handel’ als voor ‘Cultuur’.

De mensen achter dit bedrijf, Hans en Marja Dekkers en Renzo Rosa Bian, lopen net als wij il Tramonto over van enthousiasme als het gaat over de regio Friuli Venezia Giulia.

FriulVin is een unieke Nederlandse importeur omdat ze alleen maar Friulaanse wijnen importeert.

De gedeelde liefde en passie voor FVG is tekenend voor het toenemende succes achter de import en de vele drukbezochte wijnproeverijen. Friulvin is de stimulator om de winnende wijn AltroPasso op de Nederlandse markt te brengen net zoals de winnende wijnen van de voorgaande jaren, de Prosecco van Umberto Baccichetto en de Rosso Majon van Paolo Ferrin.

FriulVin is tevens het enige Nederlandse bedrijf dat doelgericht cultuurreizen in Friuli Venezia Giulia organiseert. Marja, Hans en Renzo weten hun liefde voor FVG zó mooi over te dragen op anderen dat deze mooie regio er steeds meer toeristen bij krijgt.

Reden om FriulVin een extra waardering en tevens impuls te geven voor hun activiteiten om FVG in Nederland en België bekend te maken. Voor de journalisten van il Tramonto is het bovendien fantastisch dat hun verhalen daadwerkelijk kunnen leiden tot een smaakervaring in Nederland en België.

De dubbele oorkonde werd uitgereikt door Bruno Bertero, directeur van het Bureau van Toerisme in Friulië. Namens FriulVin nam Hans Dekkers trots de prijs in ontvangst. In zijn bedankwoordje benadrukte hij moeizaam het is om de prachtige noord Italiaanse regio onder de aandacht te brengen in Nederland en België omdat alle media-aandacht gaat naar de al overbekende regio’s als Toscane, de Marken, Sardinië en Sicilië. Maar wie eenmaal heeft kunnen proeven – letterlijk en figuurlijk – aan de geneugten van Friuli, is om!!

En daar doen we het toch voor!

Klik hier voor de website van FriulVin

Naast de uitreiking van de il Tramonto Gondola Award d’oro aan FRIULVIN stond er deze avond nog veel meer op programma:

klik hier voor uitgebreid verslag met fotoreportage van de hele avond

klik hier voor de reportage over de prijswinnaar in de categorie ‘Rode wijnen’

klik hier voor de reportage over de prijswinnaars in de categorie ‘Wetenschap/Opleiding’

klik hier voor de reportage over de doop de tulp ‘Tramonto Friulano’. Als eerste Italiaanse regio heeft Friuli een eigen tulp genoemd naar deze regio

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

 

© www.iltramonto.eu – redactie: Ad Smets &  Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *