Op bezoek bij een nep-gravin

DSC06839

In ‘ons’ restaurant Agli Angeli ontmoeten we de meest uiteenlopende persoonlijkheden. Hier treffen zich arm en rijk, jong en oud, bankdirecteur en metselaar. Drie jaar geleden werden we door de eigenaren voorgesteld aan ‘la contessa’ de gravin. Een nette dame die perfect Italiaans, Friulaans (het ‘Fries’ van Italië), Frans en ook Nederland spreekt. Raymonde is Belgische, getrouwd met een Friuliaanse Italiaan, tientallen jaren gewoond en gewerkt in Brussel en runt nu een bed & breakfast. We kwamen in gesprek met Raymonde en al snel werd een afspraak gemaakt om hun b&b te bezichtigen in Driolassa, gevestigd in een monumentaal herenhuis ‘Palazzo Strassoldo’. Tijdens ons bezoek werd al gauw duidelijk dat zij geen gravin is, maar door de eigenaren van Agli Angeli zo genoemd wordt omdat ze zo zou kunnen doorgaan voor een gravin (omdat ze onder alle omstandigheden met mes en vork eet) en ook nog in een officieel palazzo woont.

Palazzo Strassoldo vormde het decor van een jazz-concert. De nep-gravin Raymonde en haar echtgenoot Renzo Del Mestre hebben gastvrij de bezoekers van ‘Musica in Villa’ ontvangen op hun binnenplaats. Als openingsact de jonge basgitarist Carlo De Biaggio. Het duo ‘Blue Africa’ bestaande uit pianist Franco Feruglio en contrabassist Claudio Cojaniz zorgde voor een afwisselend programma met zowel rustige als swingende jazz-nummers. Verrassend doordat alle nummers waren overgoten met een verrukkelijk en sensueel Afrikaans sausje.

de gastheer met de prosecco die geschonken is door wijnhuis Umberto Baccichetto

de gastheer met de prosecco die geschonken is door wijnhuis Umberto Baccichetto

Tijdens een kleine afterparty konden de bezoekers met bekenden en onbekenden even bijpraten of kennismaken met de muzikanten. Wijnhuis Umberto Baccichetto (Precenicco, Udine) bood de bezoekers een glas prosecco aan. Wijzelf hebben uitgebreid gesproken met de wethouder van cultuur Angela Piantoni en met Fabrizio Mattiussi de inmiddels ex-burgemeester van Teor en nu viceburgemeester van de nieuw gevormde gemeente Rivignano-Teor. Deze bruingetinte knappe verschijning wordt zelfs door zijn eigen dorpsbewoners gekscherend ‘il turco’ (de Turk) genoemd. Vorig jaar vroeg Ad aan zijn vrouw waar ze zo’n beauty had weten op te duiken. Waarop zij lachend aangaf dat die zomaar ‘loslopen’ in Rivignano. Je snapt nu zeker waarom we een huis zoeken in deze mooie gemeente.
Al met al een hele geslaagde warme zomeravond met swingende muziek, leuke contacten en dat met een heerlijk glas prosecco in de hand.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *