Mister Italia op bezoek bij il Tramonto

pertegadesi

en alledrie zijn ze ‘van Pertegada’

ARIS SPADA OP BEZOEK BIJ IL TRAMONTO
Nee, niet het fotomodel wat Mister Italia is geworden, maar Aris Spada, ‘Mister Italia’ in Nederland. Wanneer er in Nederland een Italiaans evenement plaatsvindt, kun je er vanuit gaan dat dit van de hand van Aris is *1).

We hebben Aris in Nederland al meerdere malen ontmoet. De eerste keer klikte het meteen, wellicht omdat hij jarenlang in Lignano heeft gewoond en zijn vader een slagerij had in …….. Pertegada, het dorp waar wij nu al 10 jaar vertoeven.

il tramonto_9772

‘Macelleria'(slagerij) staat nog steeds op de gevel van het huidige supermarktje aan het plein van Pertegada

Toen Aris Spada slechts 18 jaar oud was ontving hij in Milaan de prijs als jongste chef-kok van Noord Italië. Zo jong had hij al twee hotel- en restaurantbrigades onder zich. Na zijn verhuizing naar Nederland (inmiddels 36 jaar geleden) is hij vanuit de horeca overgestapt naar een grote importeur van kwaliteitswijnen en delicatessen. Een volgende carrièrestap werd het organiseren van Italiaanse evenementen.

Tijdens zijn vakantie in Lignano kwam hij ons even gedag zeggen. Gelukkig was het al 11:05 en zat de ‘5’ erin, dus kon volgens goed Italiaans gebruik een fles prosecco worden opengetrokken en werd er geproost op Bella Italia!

Tijdens de vakantie wordt niet over zaken gesproken, maar terug in Nederland gaan we zeker een keer met Aris om de tafel zitten.

*1) Aris Spada is directeur van Maestro Events, organisator van Italiaanse evenementen zoals Het Italië Evenement, Sapori d’Inverno, Het Beste van Italië, Italia a Zandvoort, De Smaak van Holland, Smaak & Stijl, Gran Gala della Cucina Italiana en is mede uitgever van Il Giornale della Fiera.

piazza santo spirito_0107_il tramonto

blik vanaf de kerktoren van Pertegada – met links het grote pand waarin vroeger Slagerij Spada gevestigd was

il tramonto_9773

Zo gaat het in Italië: alhoewel de slagerij van Spada in 1966 werd gesloten, staat het nog steeds op de gevel van de het huidige supermarktje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *