Benefietconcert bij wijnhuis Baccichetto voor aardbevingsslachtoffers

GOSPEL-BENEFIET-CONCERT VOOR AARDBEVINGSSLACHTOFFERS
Door de twee ernstige aardbevingen in 1976 voelen de bewoners van de noord Italiaanse regio zich nauw betrokken bij de slachtoffers van de enorme aardbeving van 2016 in midden Italië.

In de zomer van 2016 werd Midden-Italië getroffen door heftige aardbevingen, waarbij op 24 augustus alleen al in het stadje Amatrice 230 doden vielen en 2.500 bewoners dakloos werden. Vele Italiaanse dorpen en steden hielden in 2016 inzamelingsacties voor de bewoners van Amatrice. Ook badplaats Lignano bleef niet achter. Tijdens de tentoonstelling ‘il Presepe di Sabbia‘ (kerststal van zand – klik hier voor de fotoreportage) die jaarlijkse meer dan 100.000 bezoekers trekt, hield de badplaats Lignano een inzameling. Voor de jaarwisseling 2016/2017 werd een dertigtal gezinnen uitgenodigd om de jaarwisseling in Lignano door te brengen. Tevens stond op het programma een wijnproeverij bij wijnhuis Baccichetto op een paar kilometer afstand van Lignano.

Net als vorig jaar was er dit jaar weer aandacht voor de bewoners van Amatrice in de vorm van een benefit-concert bij wijnhuis Baccichetto (hun prosecco won in 2016 de ‘il Tramonto Gondola Award’ – klik hier).

Het Gospel koor ‘Sand of Gospel’ van de badplaats Lignano zorgde voor een vrolijk en swingend kerstconcert.

Natje & droogje
Wijnhuis Umberto Baccichetto pakte flink uit met een rijk gevuld buffet met koude en warme hapjes. Uiteraard konden de genodigden zich te goed doen aan de wijnen van de gastheer.

De term benefietconcert zegt het al: het was de bedoeling dat alle aanwezigen hun portemonnee trokken voor een bijdrage aan de slachtoffers van de aardbeving van 2016. Veel bewoners van Amatrice kunnen nog steeds niet terugkeren naar hun eigen woning, als hun huis het überhaupt al overleefd heeft. Velen wonen in noodwoningen in afwachting van het herbouwen van hun woning of bouwen van – letterlijk – een nieuw bestaan.

Solidariteit
In het kader van de jaarlijkse ‘Kerststal van zand’ werd een vrachtwagen met zand van het strand van Lignano naar Amatrice gebracht en hebben kunstenaars in Amatrice een mini kerstal-in-zand gemaakt. Na het benefietconcert vertrok het gospelkoor naar Amatrice voor de officiële inzegening van de kerststal.

Na afloop van het concert wilden we niet onbeleefd zijn om naar de dagopbrengst te vragen, maar we zijn er zeker van dat de Friulaanse bevolking ook in financiële zin hun betrokkenheid met de slachtoffers getoond heeft. Per slot van rekening waren zij zelf in 1976 als slachtoffers blij met de hulp uit alle hoeken van Italië.

We willen een deel van de tekst van de uitnodiging graag met jullie delen: “Miljoenen korreltjes zand maken een kerststal, kleine korreltjes van solidariteit verzameld tijdens de benefietavond om bij te dragen aan onze vriendschap en …. hoop”

links: Roberto De Nicoló & Susi Baccichetto van wijnhuis Umberto Baccichetto (Precenicco – UD)

Een enorme waardering voor de vrijwiligers en koorleden van Lignano voor al hun inzet en grote dank aan familie Baccichetto die deze avond mogelijk maakte, hun locatie ter beschikking stelde, hun wijnen en een buffet aanbood aan de gasten van deze avond.

 

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

One comment

  • Sandra Kemna

    Geweldige foto’s. Geeft een goede impressie van de sfeer. Heerlijk eten ook en ik kan de gospels bijna horen…;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *