Harley-Davidson bikers op bezoek bij wijnboer in ons dorp

Veel motorgeronk, kabaal, knetterende uitlaten en geclaxonneer. Een groep Harley-Davidson fanaten uit Milaan bracht een 3-daags bezoek aan ‘ons’ hoekje in noordoost Italië met als laatste dag een ‘zien-&-gezien-worden’ in de badplaats Lignano.

Een tussenstop in ons dorp bij onze vrienden van wijnhuis Battista II, een leuke locatie waar ik een aantal jaren geleden mijn 50e verjaardag vierde. Uniek om met 90 gasten buiten aan tafel te eten met uitzicht op de wijnranken, maar nu dwaal ik af…

Harley-Davidson (HD) is een iconisch motormerk uit de VS, opgericht aan het begin van de vorige eeuw door William Harley en Arthur Davidson, twee jeugdvrienden, techneuten die in hun vrije tijd knutselden aan hun eerste motorfiets. Het merk brak pas echt goed door toen tijdens de Tweede Wereldoorlog grote aantallen motorfietsen werden geleverd aan het Amerikaanse leger.

Het is zo jammer dat de HD-rijders en motorrijders in het algemeen een slecht imago hebben. De beruchte motorbendes zorgen er voor dat de motorliefhebbers bevooroordeeld als criminelen worden gezien. Al vind ik persoonlijk dat motorrijders zich op de weg veelal crimineel gedragen, maar dan doel ik louter op hun rijgedrag.

Stoere bikers aan de wijn
Mooi om te zien dat er in bella Italia er zo’n wijncultuur is, dat een HD-club een stop maakt bij een wijnhuis. De stoere bikers dronken dus deze keer geen bier, maar wijn. En ondanks het feit dat ook zij zich aan de verkeersregels moeten houden, werd er flink ingenomen. Maar de verleiding was ook groot: een mooie zomerdag, toertje op de motor, afstappen en je motor parkeren tussen de wijnranken, dan smaakt een glas prosecco of andere wijn van ons lokale wijnhuis toch extra lekker. Wijnboer Mauro Lorenzonetto, echtgenote Sandra en dochter Giada zijn zulke lieve, hardwerkende en gastvrije mensen, daar voelt iedereen zich direct thuis. Ook wij kwamen er niet onderuit om even een glaasje mee te drinken. Ja, het leven van een journalist is zwaar!

wijnboer Mauro Lorenzonetto (r) krijgt uit handen van de voorzitter van de Harley-Davidson club hun vaantje uitgereikt

Toen ik al die mannen met baarden zag, moest ik even denken aan ‘Hippe baarden zo vies als een WC’, de uitspraak waarmee een Amerikaans wetenschappelijk onderzoek werd gememoreerd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in bijna 40% !!!! van de onderzochte baarden poepresten zitten.

niet alleen maar baarden ……

Na een eno-gastronomische stop vertrok de groep richting de badplaats Lignano. Op vrijdag- en zaterdagavond geldt daar ‘zien-en-gezien-worden’. Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsches, veelal cabrio’s en motoren rijden dan langzaam rondjes en parkeren hun bolides opvallend voor de populaire bars waar auto- & motorliefhebbers zich verzamelen en vergapen aan al het blik……

Wij kijken terug op een leuke ervaring. Of het nu gaat om een club van liefhebbers van Vespa’s, oldtimers of motoren, waar wij eerlijk gezegd persoonlijk niets mee hebben, het blijft heerlijk mensen te zien die er samen op uit trekken om een leuke toer te maken, een dagje uit met een natje & een droogje, vrolijkheid, vriendschap en vooral het delen van de gezamenlijke passie!

op verzoek van fotograaf Ad Smets werd een groepsfoto gemaakt

 

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *