Vespa-toer maakt tussenstop bij wijnboer in ons dorp

Vandaag werd vanuit de badplaats Lignano een Vespa-toer georganiseerd. Vespa liefhebbers van heinde en ver hielden hun eerste tussenstop in ons dorp Pertegada bij wijnhuis Battista II 

VESPA & bella Italia zijn onafscheidelijk. Wereldwijd bestaan er ongelooflijk veel Vespa-liefhebbers. Hier in het moederland Italië mag de Vespa met recht het nationale knuffelvoertuig genoemd worden. Inmiddels bestaat de Vespa ruim 70 jaar en zijn er 25 miljoen exemplaren geproduceerd.

Vandaag werd vanuit de badplaats Lignano een Vespa-toer georganiseerd. Met 170 Vespa’s uit de hele Noord-Italiaanse regio en zelfs drie deelnemers uit Oostenrijk werd de eerste tussenstop in ons dorp Pertegada gehouden.

Bij onze vrienden van wijnhuis Battista IIe kon iedereen proeven van hun prosecco, maar ook de andere wijnen vonden gretige aftrek. Natuurlijk ging deze ‘aperitivo’ gepaard met een grote schotels rauwe ham, stukken kaas en andere verrukkelijke Italiaanse hapjes.

Het is kijken en bekeken worden: wie heeft de mooiste, de oudste of de meeste bizar uitgevoerde Vespa.

Zo’n spektakel op een zonnige zondag geeft ons gelijk het gevoel dat het echt voorjaar is en iedereen al zin heeft in een fantastische zomer.

Meer over de populaire Vespa op ‘il Tramonto’:

APE, grote broer van de Vespa, de onverwoestbare tweetaktmotor

Heeeeel veel Vespa’s in ons dorp

VESPA – het nationale knuffelvoertuig

Klik hier voor meer info over Wijnhuis Battista IIe

En klik hier voor al onze blogs op ‘il Tramonto’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *