Wijntip: wijn van de maand mei, de Pinot Grigio

De regio Friulië staat in Italië bekend als een regio met wijnen die behoren tot de beste van het land. Wij – van het Italië magazine il Tramonto – hebben ons gespecialiseerd in deze wijnen en schrijven er met passie over. Wij zijn dan ook heel blij met jou als lezer.

Il Tramonto werkt met partners samen om deze prachtige regio in Nederland en België bekend te maken. Om onze neutraliteit als journalisten niet te verliezen, laten wij het importeren van het goddelijke Italiaanse druivensap aan anderen over. FriulVin, importeur van Friulaanse wijnen, tracht ‘onze’ wijnen in Nederland aan de man te brengen. FriulVin heeft in mei een puike witte wijn – PINOT GRIGIO van Antonio Gelisi – als ‘WIJN VAN DE MAAND’ uitgeroepen.

Korte omschrijving: deze droge en toch volle wijn heeft een licht doch opvallend boeket van oranje bloemen. Een frisse wijn om zo te drinken dan wel in combinatie met een kipschotel of een vega-gerecht.

Klik hier om naar de webshop van FriulVin te gaan om de Pinot Grigio te bestellen.

Wijnhuis Antonio Gelisi hebben wij van Italië Magazine ‘il Tramonto’ een keer bezocht en graag nodigen wij je uit om de blog met leuke foto‘s te bekijken.

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie Ad Smets, foto’s: Ad Smets


L’amore, een boek over twee Nederlanders
die een nieuw bestaan opbouwen in Italië

Leave a Reply

Your email address will not be published.