Wijntip: wijn van de maand maart, de Schioppettino

De regio Friulië staat in Italië bekend als een regio met wijnen die behoren tot de beste van het land. Wij – van het Italië magazine il Tramonto – hebben ons gespecialiseerd in deze wijnen en schrijven er met passie over. Wij zijn dan ook heel blij met jou als lezer.

Il Tramonto werkt met partners samen om deze prachtige regio in Nederland en België bekend te maken. Om onze neutraliteit als journalisten niet te verliezen, laten wij het importeren van het goddelijke Italiaanse druivensap aan anderen over. FriulVin, importeur van Friulaanse wijnen, tracht ‘onze’ wijnen in Nederland aan de man te brengen. FriulVin heeft in maart de geweldige rode wijn – SCHIOPPETTINO van Daniele Lenuzza – als ‘WIJN VAN DE MAAND’ uitgeroepen.

Allereerst juichen wij hun smaakvolle keuze: de Schioppettino is een druivensoort die je alleen in Friulië aantreft en bovendien is het een wijn met een bijzondere smaakbeleving. Wellicht toegankelijk voor veel mensen die niet van superzware wijnen houden maar wel van iets aparts. Wij hebben deze wijn van diverse wijnboeren geproefd (maar weinig wijnboeren hebben deze wijn) en die van de jonge wijnboer ‘Lenuzza’ mag er zeker wezen. Daniele die we een keer geïnterviewd hebben (klik hier) is recent getrouwd met de liefde van zijn leven en nog iedere dag glundert hij van oor tot oor. Wijnkenners en wijnproevers kennen de Schioppettino hoge kwalificaties toe. Wij zeggen heel simpel: zeker uitproberen en er volop van genieten.

Klik hier om naar de webshop van FriulVin te gaan om de Schioppettino te bestellen.

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie Ad Smets, foto’s: Ad Smets


L’amore, een boek over twee Nederlanders
die een nieuw bestaan opbouwen in Italië

Leave a Reply

Your email address will not be published.