Recept: courgette spaghetti met kip

COURGETTE SPAGHETTI MET KIP – Een maaltijd zonder koolhydraten. Geen aardappelen, geen rijst en geen pasta, maar courgette-spaghetti.

Courgette spaghetti is eenvoudig en smakelijk recept waarbij je ongemerkt heel veel groente eet. Eenvoudig, want je hebt weinig verschillende ingrediënten nodig en het staat binnen 15 minuten op tafel.

Voor dit gerecht heb je wel een keukenmachine nodig waarmee je van groente diverse soorten slierten kan maken, een zogenaamde spiraalsnijder.

Eigenlijk mag je dit geen spaghetti noemen, want spaghetti is een pastasoort gemaakt van bloem, ei en water.  Maar door de sliertjesvorm noemen we dit gemakshalve spaghetti. Ideaal recept waarbij kinderen ‘stiekem’ meer groente eten zonder dat ze het door hebben…

Ingrediënten:

– 2 courgettes, gewassen en de kontjes verwijderd
– 200 gram kipfilet, aan blokjes of dunne reepjes gesneden
– 1 flinke rode ui of een paar sjalotjes, gesnipperd
– 2 tenen knoflook (4 voor de liefhebbers ), geperst
– olie, om te bakken
– peper & zout (of bouillonpoeder)
– klein vers pepertje (voor de liefhebbers)

Passo per passo, Stap voor stap de bereiding:

Maak met spiraalsnijder lange slierten van de courgettes (dikte kun je zelf bepalen).

Fruit de ui (en eventueel de verse peper) in de olie en pers er de helft van de knoflook bij. Kort doorroeren en dan op hoog vuur de kipfilet toevoegen. Kort aanbraden en de warmtebron verlagen en – af en toe roerend – de kipfilet gaar laten worden. Voeg dan de courgetteslierten en de rest van de knoflook toe en bak het geheel al roerend 2 a 3 minuten. (Let op: deze dunne courgetteslierten zijn heel snel gaar en voor je het weet worden ze snotterig). Peper en zout of bouillonpoeder toevoegen om e.e.a. op smaak te brengen.

Wanneer je de lijn van ‘spaghetti’ doorvoert kun je er Parmezaanse kaas overheen doen, maar zonder is het ook al erg lekker.

BUON APPETITO !!!!!

Klik hier voor meer recepten op ‘il Tramonto culinair’

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

 

 © www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

 

Met dank aan de firma Benly, die ons een spiraalsnijder
ter beschikking stelde
om dit recept te maken

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *