De winnaars van de Gouden Gondola’s 2020 zijn bekend

Ieder jaar kent ons Italië-digi-magazine prijzen toe, de il Tramonto Gondola Awards, waarvan de belangrijkste de gouden (d’oro) is. De prijswinnaars van 2020 zijn bekend gemaakt. De prijzen worden binnenkort uitgereikt.

Met de toekenning van een Gondola Award willen wij Friulië extra onder de aandacht brengen van onze lezers. Door een brug te slaan tussen dit deel van Noord-Italië en onze ‘lage landen’ (Nederland & België) hopen wij tevens dat wij de samenwerking tussen deze sterke economische delen van Europa kunnen verstevigen en een netwerk kunnen neerzetten waardoor we elkaars krachten op een synergetische wijze kunnen vergroten.

De prijzen worden toegekend in verschillende categorieën o.a. wijn (wit, rood of mousserende wijnen), kunst & cultuur, wetenschap, internationale samenwerking etc.

OFFICIËLE UITREIKING UITGESTELD

Op 25 oktober 2020 stond een feestelijk evenement gepland waar de Awards van 2020 zouden worden uitgereikt en wat tevens gold als aftrap van een tentoonstelling in Villa Valetudine, ons landgoed in Noord Italië. We hadden de Italiaanse hertog Alessandro Badoglio bereid gevonden om samen met zijn vrouw de prijzen te overhandigen. Helaas gooide Corona roet in het eten. Om de gezondheid van alle genodigden niet in gevaar te brengen, hebben we ervoor gekozen om de feestelijke uitreiking uit te stellen.

In 2020 zijn de il Tramonto Gondola d’Oro Awards (de gouden awards) toegekend aan:

  • Marino Salvador (Udine) in de categorie Arte kunst
  • de Pignolo 2017 van wijnhuis La Magnolia (Spessa di Cividale del Friuli) in de categorie rode wijn
  • de Chardonnay 2019 van wijnhuis Paolo Ferrin (Camino al Tagliamento) in de categorie witte wijn
  • de Ribolla Gialla Metodo Classico van wijnhuis Pittaro (Zompicchia di Codroipo) in de categorie mousserende wijn
  • de olijfolie extra vergine van Guido Lorenzonetto (Pertegada di Latisana) in de categorie agrarische producten
  • Janine Bakhuis, legal counceler (Pagnacco) in de categorie internationale dienstverlening
  • Antonella Iacuzzi & Junor Antonio Lenoci, van de firma Geom Srl (Varmo) in de categorie internationale handel

Binnenkort verschijnt over elke prijswinnaar een blog op onze website.

DE TENTOONSTELLING IS GEOPEND VOOR PUBLIEK

Camino al Tagliamento (in de Noord Italië regio Friuli Venezia Giulia) is voor veel van onze trouwe lezers een beetje erg ver weg, vandaar dat we een virtuele tentoonstelling hebben gemaakt van Marino Salvador, genaamd Festival del Colore, het festival van de kleur.

Ben je toch op vakantie in Noord Italië, dan ben je van harte welkom om gratis de tentoonstelling ‘live’ te bezichtigen. Dan sluiten wij de rondleiding af met een glas Progiallo of een glas wijn van één van de vele wijnboeren uit onze omgeving.

KLIK HIER VOOR DE VIRTUELE TENTOONSTELLING

Leave a Reply

Your email address will not be published.