Festival del colore – virtuele tentoonstelling Marino Salvador

In onze expositieruimtes op het landgoed Villa Valetudine te Camino al Tagliamento is een tentoonstelling van de hedendaagse kunstenaar Marino Salvador (1959). Via onze website kun je de tentoonstelling ook virtueel bezoeken.

MARINO SALVADOR – Een selfmade schilder, beeldhouwer en graficus die pas op 50 jarige leeftijd van zijn passie een professie heeft gemaakt. Marino Salvador is op dit moment een van de meest bekende kunstenaars in Friulië. Hij exposeert op diverse plaatsen, van Triëst tot Rome en in het buitenland o.a. Berlijn en Keulen. Onlangs is hij benoemd tot Ridder in de Maltezer orde. Wij zijn er bijzonder trots op dat Marino bij ons komt exposeren. Friulië is een kunstrijk deel van Italië dat bij veel Nederlanders en Belgen nog onontdekt is.

Camino al Tagliamento (in de Noord Italië regio Friuli Venezia Giulia) is voor veel van onze trouwe lezers een beetje erg ver weg, vandaar deze virtuele tentoonstelling van Marino Salvador, genaamd Festival del Colore, het festival van de kleur. Op enkele foto’s staan wij ook, niet omdat we zo ijdel zijn 😃, maar om je een idee te geven hoe groot sommige kunstwerken zijn (de grootste is 5 meter breed en 2 meter hoog!!).

Ben je toch op vakantie in Noord Italië, dan ben je van harte welkom om gratis de tentoonstelling ‘live’ te bezichtigen. Dan sluiten wij de rondleiding af met een glas Progiallo of een glas wijn van één van de vele wijnboeren uit onze omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published.