Wijnboer drukt boek met onze foto’s

Een wijnboer was zo enthousiast over de foto’s van Ad, dat hij er een boek van liet drukken.

Lezers die ons volgen, weten dat wij regelmatig op bezoek zijn bij wijnboeren. En niet alleen maar om wijn te proeven, voor een interview of mee te helpen bij de oogst

Veel wijnboeren zien de toegevoegde waarde van het organiseren van culturele evenementen op hun wijngoed. Door het houden van (mini-)concerten, boeklezingen of tentoonstellingen ondersteunen ze enerzijds de cultuur in het algemeen en de kunstenaars in het bijzonder. En natuurlijk plaatsen zij zichzelf ook in een heel ander daglicht. Ze maken als het ware automatisch publiciteit voor het bedrijf en hun producten, de wijnen uit Friuli.

Soms zijn de activiteiten volledig gratis, af en toe wordt een kleine bijdrage gevraagd. Daar waar bijvoorbeeld wijnhuis Ferrin het houdt bij de ‘kleine kunst’ met veelal relatief regionale artiesten en kunstenaars, pakt wijnhuis Umberto Baccichetto – behalve het jaarlijkse openluchtconcert van de plaatselijke fanfare – groots aan met stevige popconcerten met artiesten met zelfs nationale faam. Ze beschikken over een enorme zaal waar je gerust 200 mensen in kwijt kunt en daar maken ze gretig gebruik van.

Door al onze contacten worden we regelmatig uitgenodigd voor de verschillende activiteiten bij de vele wijnhuizen die onze regio rijk is. Soms vanuit vriendschap en soms vanwege het feit dat onze komst veelal resulteert in een uitgebreide fotoreportage op de sociale media. Een beetje publiciteitsgeilheid is niemand vreemd……

BAGLIORI DI LUCE, een van de beste popgroepen van Italië

Onlangs waren we door wijnhuis Umberto Baccichetto uitgenodigd voor een optreden van BAGLIORI DI LUCE (website), een regionaal-befaamde popgroep en echt kei goed. Om eerlijk te zijn is dit het beste popconcert dat we in de afgelopen 25 jaar hebben bijgewoond. Er wordt voor zo’n avond een bijdrage gevraagd van € 20,- en daar heb je een anderhalf uur durend concert voor, voorafgegaan door een aperitief met hapjesbuffet en na afloop van het concert kun je net zo veel drinken als je wilt en wordt nogmaals een nog groter buffet geopend. Als afsluiter zelfs nog zoete hapjes, koffie en grappa. En bij de uitgang krijg je als herinnering een fles wijn mee. En dat alles voor die € 20,-. Daar kan Nederland nog wat van leren.

Terug naar onze uitnodiging.
Wij hoefden voor deze avond niet te betalen maar ze ‘hoopten’ wel een paar leuke foto’s te ontvangen. Nou, dat kun je gerust aan Ad overlaten. Om het moment dat ik me te goed deed aan de verschillende soorten wijn en de Italiaanse hapjes, kon Ad bijna niet ophouden met het schieten van foto’s.

En het blijft niet bij het schieten van een honderdtal foto’s op de avond zelf, want de volgende dag betekent dat minimaal 4 uur werken om de foto’s te selecteren, de belichting enigszins aan te passen en de foto’s hier en daar bij te snijden om halve gezichten te verwijderen. Het resultaat mocht er zijn. De eerste kleine selectie foto’s wordt al snel geplaatst op Facebook. Via We-transfer worden de foto’s doorgestuurd naar wijnhuis Umberto Baccichetto. Zij waren zo verheugd met de vele mooie foto’s dat ze besloten een aantal fotoboeken te laten drukken ter herinnering aan deze voor hen belangrijke avond. Hun prachtige ontvangstzaal bestond precies één jaar.

Toen we onlangs ‘toevallig’ even binnenwipten (we waren toch in de buurt) en een wijntje dronken, toonde eigenaresse Susy ons vol trots de fotoboeken. Ze hadden voor ons zelfs een extra exemplaar laten drukken. Echt geweldig, wat een verrassing.

Ad is natuurlijk apetrots dat zijn foto’s, nota bene onder vermelding van zijn naam, gebruikt worden en dat zijn vrijetijdsinspanning op deze manier gewaardeerd wordt. Hij heeft echt recht om trots te zijn, want zijn foto’s worden alom gewaardeerd. Oh ja, en ook ik vind dat hij prachtige foto’s maakt.

Dit is een foto van wijnhuis Umberto Baccichetto, die Ad ongeveer een jaar geleden nam. Sindsdien gebruikt dit wijnhuis deze foto regelmatig in hun publiciteit.

KLIK HIER VOOR MEER RECEPTEN OP ‘IL TRAMONTO CULINAIR
EN KLIK HIER VOOR ALLE BLOGS OP ‘IL TRAMONTO’

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *