L’Amore: laatste hoofdstuk is geschreven

Zo fleurig voel ik mij en weet je waarom? Sjaak en ik hebben zojuist het laatste hoofdstuk afgerond van ons eerste boek ‘L’Amore’.

Ons eerste boek (klik hier voor eerste toelichting) gaat nu richting publicatie. Nu alle hoofdstukken nog eens goed doorlezen. Het eerste is al van eind 2015! Toen we startten hadden we vast en zeker een andere schrijfstijl dan nu en het zal zeker vreemd zijn om alle eerdere hoofstukken weer eens terug te lezen. Tja, wie had dat gedacht dat het zó lang zou duren voordat we er een punt achter kunnen zetten? Feit is dat we het een druk (sociaal) leven voeren en ook nog eens ongelooflijk veel doen voor de maatschappij. Daarmee zetten we eigenlijk een flink stuk invulling van ons eigen leven opzij, waardoor er weinig vrije tijd over was om te schrijven. Laat op de avond en in de weekenden, als we eigenlijk een moment wilden vinden om bij te komen van alle werkzaamheden. Bovendien moet je ook nog eens gezegend zijn met inspiratie. Ik kan je zeggen dat het echt niet werkt om te zeggen: “zo, nu gaan we eens een hoofdstukkie schrijven!”

Ook heb ik gemerkt dat je geest vrij moet zijn, van spanningen, van boosheid en van pijn. Negatieve vibraties doen je boosaardig schrijven. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Wij ook niet, wij willen juist vreugde en ontspanning verspreiden. Ellende is er al voldoende in de wereld. Onnodig om daar nog eens een schepje bovenop te doen.

Ad Smets & Nienke Neumann

En nu? Nu mag Nienke Neumann (lees hier het interview met haar) verder met het vertalen naar het Italiaans van de laatste hoofdstukken. En wij starten dus met het herlezen van de vorige hoofdstukken. En gaan wij ons intens verdiepen op welke wijze je boeken kunt in eigen beheer kunt uitgeven. Dus nog even geduld, het gaat er heus aankomen.

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Ad Smets – foto’s: Ad Smets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *