Wijnhuis Umberto Baccichetto nieuwe partner van il Tramonto

Ook wijnhuis Umberto Baccichetto ondersteunt il Tramonto om de noord Italiaanse regio Friulië (Friuli Venezia Giulia) onder de aandacht te brengen in Nederland & België.

Roberto De Nicolò, echtgenoot van Susy Baccichetto en directeur van wijnhuis Umberto Baccichetto: “Wij realiseren ons dat wij als relatief onbekende regio in de schaduw staan van bijv.Toscane en Umbrië. We zijn jarenlang te bescheiden geweest om onze USP’s (red.: unique selling points) te benutten. ‘il Tramonto’ brengt op een laagdrempelige doch zeer positieve manier onze regio onder de aandacht van de Nederlandstalige lezers in Nederland en België: onze historie, de cultuur, onze regionale keuken en uiteraard onze fantastische wijnen 

Susy Baccichetto & Roberto De Nicolò

Il Tramonto GOLDEN Gondola Award

In 2016 ging de gouden Gondola Award van il Tramonto naar wijnhuis Umberto Baccichetto voor hun excellente Prosecco Spumante (extra dry DOC Latisana Friuli) en hun samenwerking met Nederland en België. Tijdens wijnproeverijen in Nederland sprong hun Prosecco er met kop en schouders bovenuit. In België moesten zelfs Franse champagnes het afleggen tegen deze Italiaanse bubbelwijn. Tijdens een feestelijk avond werd door de minister van landbouw de prijs uitgereikt (klik hier).

Andrea De Nicolò (burgemeester van Precenicco), Roberto De Nicolò, Christiano Shaurli (minister van landbouw) & Fabiola Tilatti (Movimento Turismo del vino FVG) tijdens de uitreiking van de ‘il Tramonto Gondola Award’ 2016

Noblesse oblige

De familie Baccichetto doet meer dan alleen maar wijn produceren. Ze vindt dat ze als wijngoed – dankbaar voor wat de aarde (dankzij noeste arbeid weliswaar) hen schenkt – ook een maatschappelijke verplichting heeft.

De lokale brassband houdt hun jaarlijkse concert op het terrein van de wijnhuis waarbij er gratis wijn wordt geschonken en de familie ook nog eens een buffet met heerlijke hapjes serveert voor alle bezoekers.

Lokale kunstenaars mogen een tijdelijke tentoonstelling houden in de prachtig verbouwde stallen en bij de officiële opening is er gratis Prosecco om te toosten. Toen twee jaar geleden 100 slachtoffers van een aardbeving in midden Italië door de badplaats Lignano werden gefêteerd op een weekeindje ontspanning in de badplaats, werd door wijnhuis Umberto Baccichetto een middag georganiseerd met een rondleiding door ‘la cantina’, gratis wijndrinken aangevuld met een hapjesbuffet.

En geregeld organiseert Roberto De Nicolò concerten in het prachtige Domus Bacc(h)i, de tot wijnproef annex feestzaal omgebouwde stallen, een droom voor iedereen die een goede smaak heeft!

Na afloop van een concert wordt er altijd een groepsfoto van de artiesten samen met de familie gemaakt.

Eerlijke wijnen, schappelijke prijzen

Wij van il Tramonto zijn van mening dat wijnhuis Umberto Baccichetto lekkere, ongecompliceerde, prettig drinkbare wijnen maakt tegen schappelijke prijzen. Hun Prosecco, Müller Thurgau spumante en Moscato frizzante zijn o.i. de goedkoopste in onze regio, terwijl het voortreffelijke ‘bubbels’ zijn. Dus echt waar voor je geld. Oh ja, hun Malbech is al 17 jaar onze rode huiswijn die we van maandag t/m zondag drinken.

Mocht je in de buurt op vakantie zijn, dan raden we je zeker aan om langs te gaan bij wijnhuis Umberto Baccichetto. Je kunt er vrijblijvend hun wijnen proeven. En wanneer je aangeeft dat je via ‘il Tramonto’ komt, dan gaan alle deuren voor je open…

 

Umberto Baccichetto & C.s.s.
via Lignano, 46
33050 Precenicco (UD)
www.vini-umbertobaccichetto.it
7 dagen per week geopend

Leave a Reply

Your email address will not be published.