Marcialonga ‘La Ferragostana’ di Pertegada

Consuelo de Sabbata & Camilla

Consuelo de Sabbata & Camilla

De augustus-mars van Pertegada
Hardlopen bij temperaturen van boven de 30 is geen peulenschilletje. Het Rode Kruis staat dan ook op verschillende strategische plaatsen gereed om zo nodig assistentie te verlenen. Maar gelukkig zijn veel mensen verstandig en wandelen tussendoor enkele stukken om het lichaam weer enigszins te laten afkoelen.

Moeilijk om hier een sportief evenement te organiseren ook al hebben ze de starttijd inmiddels verplaatst naar 18:00 uur. De ‘mars’ van Pertegada is een redelijk bekend evenement, georganiseerd door AVIS (vrijwilligers bloeddonatie) en veel sportieve mensen Christa Mytiskomen erop af. Maar ook andere mensen (ouderen en kinderen) wandelen mee omdat het inschrijfgeld naar een goed doel gaat. Persoonlijk denken we dat er dit jaar minder deelnemers waren omdat het wel bijzonder warm was. Het hoogtepunt is natuurlijk onder de finish door te lopen en dan trots het stempeltje te gaan halen. Oh ja, stempelen, dat is iets waarin Italianen erg goed in zijn!

Wij vinden het een van de gezelligste zaterdagen van het jaar als de hardlopers/wandelaars bij ons huis voorbij komen. Achterlangs en voorlangs, over onze oprit. Echt een vrolijke bende en veel activiteit. In 2009 hebben we de mensen met vlaggetjes aangemoedigd, net voor de finish. Dat vonden ze geweldig omdat tot op heden nog geen echte Italiaan dat gedaan had.

En na dit sportieve evenement start het echte dorpsfeest met livemuziek, dansen, enorme BBQ etc. Zelfs mensen van de haven Latisana Marittima durven dan hun huisje of boot te verlaten en trekken 800 meter verder het ‘achterland’ in om mee te doen met de gewone mensen. Die van Pertegada, of all places.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *