Gastkok Sandra kookt voor ‘il Tramonto’

Gastkok kookt voor ‘il Tramonto Culinair’: Sandra Kemna, hobbykok en blogger bijt de spits af als eerste gastblogger op onze website met een recept van pasta met gorgonzola, bacon, champignons en paprika.

Il Tramonto krijgt steeds meer volgers onder lezers die zelf (hobby-)kok zijn. Wij vinden dat echt geweldig en zien dat als een eer voor onze inspanningen! Wij vinden het dan ook een logische stap om deze groep lezers actief bij ‘il Tramonto Culinair’ te betrekken door hen uit te nodigen om een keer voor ons te koken en ons mee te nemen in hun favoriete Italiaanse gerecht.

Wij stellen je deze eerste keer voor aan Sandra Kemna, hobbykok en eigenaar van een grote Facebook Groep, de ‘Lekkere recepten groep van Sandra’ met maar liefst 1.650 volgers.

Laten we eerst eens gaan kennismaken met deze gezellige en spontane kok.

Sandra, je werkt als buschauffeur in Zaandam. Uit je verhalen op Facebook maken we op dat je je werk graag doet. Wat maakt jouw werk zo leuk?
“Ik vind mijn werk leuk omdat het heel afwisselend is. Nooit de hele dag dezelfde route en nooit de hele dag dezelfde mensen. Elke dag is anders en het verveelt nooit. De routes variëren van o.a. Amsterdam, Zaandam, Krommenie, Assendelft, en Beverwijk.”

Hoe zou jij je graag als mens in twee regels aan ons willen voorstellen?
“Ik ben een getrouwde vrouw van 50 jaar, werk parttime als buschauffeur en ben moeder van 2 volwassen kinderen (1 eigen kind van 32 en een bonuskind van 30). Verder hou ik erg van het leven en probeer daar uit te halen wat er – binnen mijn bereik – in zit.”

Wat zijn – naast koken – je hobby’s?
“Naast koken schilder ik en mozaïek ik voor in de tuin en voor aan de muur in huis.”

Heb je altijd al graag gekookt? Hoe komt het dat je graag kookt?
“De echte liefde voor koken is begonnen nadat ik 16 jaar in de catering heb gezeten. Eerst als medewerker en later als leidinggevende. Ik was werkzaam in een bedrijfsrestaurant van een waterleidingbedrijf in Amsterdam en maakte voor ‘mijn jongens’, die de hele dag in weer en wind op straat werkten veel dingen zelf. Het werd altijd erg gewaardeerd en dat gaf mij zelfvertrouwen om met experimenteren op kookgebied verder te gaan. Gelukkig heb ik een man die alles lust en eet en geen “pietlut” is op dat vlak.” 

Met welke reden ben je jouw Facebook groep gestart?
“Ik maakte wel eens gerechten en dan vroegen vrienden en bekenden het recept. Ik ben toen een groep begonnen om mijn recepten op te plaatsen zodat iedereen die daar interesse in had de recepten kon vinden zodat ik niet het recept naar iedereen hoefde te mailen. Aan de ene kant verwateren mijn eigen recepten een beetje tussen de vele recepten die door leden geplaatst worden, maar aan de andere kant vind ik dat juist wel leuk. Op kookgebied ben je nooit uitgeleerd, dus recepten zijn altijd welkom en ik steek er altijd weer iets van op. Ik had nooit verwacht zoveel leden te krijgen in mijn Facebook-groep!!”

Welke keuken geniet jouw voorkeur, de Nederlandse, Italiaanse, Indonesische of welke andere?
“Tja, moeilijke vraag, ik kan eigenlijk niet echt één keuken kiezen. Ik ben gek op de Surinaamse en de Indonesische, maar het gekste denk ik toch op de Italiaanse keuken, je kunt daar gewoon zoveel kanten mee op.”

Waarom de Italiaanse keuken?
Met ‘la cucina italiana’ kun je feitelijk zoveel kanten op. Bovendien hou ik van kruidige gerechten, pittig, sterk van smaak. Ik denk dat mijn smaakpapillen zich inmiddels ook sterk ontwikkeld hebben.

Hoe vaak maak jij gerechten van je favoriete keuken klaar?
“Ik ben een jaar geleden een dag minder gaan werken, ik werk nu 3 dagen en ik heb dus lekker veel “hobby”tijd. Ik denk dat ik wel 3 à 4 van de 7 dagen per week iets van mijn favoriete keuken bereid.”

En dan lezen we plotsklaps dat je een ‘open been met kaas’ (een aangeklede frikandel) hebt klaargemaakt. Wat maakt dat je dan ineens zin hebt in een heerlijke vette en echt Nederlandse hap? Was er iets op je werk dat je moest verwerken, ?
Hahaha, ja, dat hoort er ook bij. Ik had een late dienst gehad en ik ben niet echt een liefhebber van brood als avondeten, ik wil altijd iets warms. Op de bus neem ik altijd brood mee, maar dat is voor mij als ‘maaltijd’ niet voldoende. Ik kwam die keer na m’n werk thuis en de behoefte om iets warms te eten bleef aanhouden. Aangezien ik nog frikandellen in de vriezer had, lekkere kaas in de koelkast en een airfryer bezit waarin je snel en makkelijk iets kunt bereiden, kwam ik dus op het idee van de frikandel met kaas. Echt, hij was heerlijk…

Je kookt vaak en veel, wie moet dat allemaal opeten?
“Niet lachen, maar ik kook altijd voor een heel gezin, maar we zijn nog maar met zijn tweetjes. Ik kan het maar niet afleren, ik kook altijd te veel. Misschien stamt dat nog uit de tijd dat ik in het bedrijfsrestaurant voor veel mensen eten moest bereiden, maar mijn buurtjes zijn er in ieder geval niet rouwig om. Ik geef het aan één van de buren zodat het wel lekker opgegeten wordt.”

Voor il Tramonto koos je voor ‘Pasta met gorgonzola, champignons, paprika en bacon’. Waarom je keuze om voor il Tramonto dit gerecht te maken?
Mijn keuze is op dit gerecht gevallen, omdat het een lekker, makkelijk te maken en smaakvol gerecht is. Bovendien ben ik een echte kaasfreak, dus wanneer er kaas in een gerecht verwerkt wordt, ben ik al ik snel tevreden….”

Naschrift Sandra: “Ik vind het een hele eer en ook super leuk dat ik, als simpele hobbykok en Bourgondiër, op jullie prachtige site ‘il Tramonto’ een recept mag bloggen. Heel hartelijk dank en wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar!!”

Klik hier voor het recept van Sandra Kemna: Pasta met gorgonzola, bacon, champignons en paprika

BUON APPETITO !!!!!!!!!!

 

Klik hier voor meer recepten op ‘il Tramonto culinair’

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’


klik hier
om naar de Facebook-groep ‘Lekkere recepten groep van Sandra’ te gaan

 

20 comments

 • Astrid Sellmeijer-Bos

  Wauw wat een leuk interview, top hoor!

 • M

  Geweldig Hester/Sandra!!!!

 • Louise

  Top sandra, maar had dit eigenlijk wel van jou verwacht! Je bent een echte top-hobby-kokkin.

 • Gonnie

  Niet alleen jij, maar ook je recepten zijn geweldig ???

 • Cees van Eijk

  Super leuk om jou hier te zien, Il Tramonto volg ik vaak. Leuk gedaan en lekkere gerechten
  succes Sjaak met alles.
  Groeten, Cees
  PS: ‘Recepten en gerechten en ideeen uit de hele wereld” wordt nu geleid door Corrie, maar ik ben nog steeds de starter en beheerder

  • admin

   Hallo Cees, we zien dat jij een fanatieke hobbykok bent. We nodigen jou uit om voor il Tramonto als gastkok/gastblogger een gerecht te maken. In het kader van ‘il Tramonto’ zou het recept wel een Italiaans tintje moeten hebben…

  • Sandra Kemna

   Oh wat leuk je weer te zien Cees hier! Ik had je van de week al een paar keer opgezocht op facebook maar kon je nergens meer vinden. je hebt je goed verstopt. Ik werd al bang dat er iets met je was, gelukkig lees ik nu hier je superleuke en positieve reactie. Leuk dat ik ook lees dat Ad en Sjaak jou, als echte kok, hebben gekozen om als tweede gastblogger op deze mooie site te schrijven. Super! Ik hoop dat je het doet! Groetjes XXX

 • Saskia

  Super San! Je doet het geweldig!??

 • Jacqueline Van der Boon

  Leuk gedaan. Je recepten zijn ook altijd heerlijk!

 • Karin van Stelten

  Leuk interview San!!

  • Sandra Kemna

   Dank je wel Karin. Ik vond het ook erg leuk om te doen en de heren hadden leuke, passende vragen voor mij bedacht.

 • Sandra Kemna

  Leuk! Ik vond het een eer om op jullie prachtige site een gastblog te mogen schrijven. Ad Smets en Sjaak Verweij, dank jullie wel.

 • Joyce Rowaan

  Sandra, ik smikkel ook al vaak alleen al bij het lezen van je gerechten, hahaha Ga zo door hoor!!

  • Sandra Kemna

   Oh wat lief, dank je wel Joyce. Jij maakt er ook altijd een aardig werkje van, van bloggen over eten en je bent zo super vrolijk en enthousiast altijd. Heerlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *