Trilogia dei Fratelli Tria di Pertegada, parte 2: il pizzaiolo

Agli AngeliEen drieluik over Ristorantino Agli Angeli te Pertegada:
3 broers – samen 1 restaurant
deel 2, de joker … oeps, de pizzabakker!

Introductie: Restaurant Agli Angeli in Pertegada. Andrea, Angelo & Carlo Tria. Alleen al de achternaam Tria is om twee redenen bijzonder: ten eerste betekent de achternaam van deze drie heren heel toepasselijk ‘drie’ en ten tweede dragen de heren niet de achternaam van hun vader maar van hun moeder. Iets wat eind jaren 60 in het traditionele Italië niet echt gebruikelijk zal zijn geweest…..

Angelo, de engel, is de tweede in lijn van 3 broers. Hij is van huis uit de pizzabakker. Ook al staat Vincenzo tegenwoordig vaak op zijn plek, Angelo draait nog steeds zijn eigen diensten en op drukke dagen doen ze het zelf met z’n tweeën. Pizzaiolo (pizzabakker) zijn is geen sinecure. Als je bij 23 graden en hard werken al zweet, dan kun je je voorstellen hoeveel vocht je verliest bij 38 graden, werkend naast de hout gestookte pizzaoven.

Gelukkig blijft Vincenzo altijd rustig als Angelo het hem extra moeilijk maakt door zijn drukke gedrag.

Gelukkig blijft Vincenzo altijd rustig als Angelo het hem extra moeilijk maakt door zijn drukke gedrag

Deze immer zwetende ‘engel’ is de gangmaker of ……. druktemaker van het trio. Of hij ooit serieus kan zijn weten we niet. Hij is altijd druk, behulpzaam, lollig en maakt graag van jou een foto. Hij draait dan geregeld de camera om en maakt een foto van zichzelf waarbij hij een gekke bek trekt. Zijn zware stem wordt sensueel en nog zwoeler als hij Duits praat. Onweerstaanbaar voor vrouwen.
Terwijl ik serieus met zijn broer Carlo praat over hun websiteAngelo & Ledi zie je op de foto’s dat Angelino het niet kan laten om mij voor de gek te houden. De ondeugd straalt van hem af. Deze tweede broer heeft een relatie met Ledi, die zich de benen onder haar kont loopt om alles in de zaak geregeld te krijgen.
Thuis heeft Ledi de zware opgave om met zo’n ADHD-tje samen te leven. Toen deze druktemaker geboren werd, bestond die term wellicht nog niet. Misschien was hij de eerste, maar dan zonder het medische stempel.

klik hier voor deel 1 – la cucina, de keuken – Andrea Tria
klik hier voor deel 3 – la barista, de barman – Carlo Tria

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *