Trilogia dei Fratelli Tria di Pertegada, parte 3: il barista

engeltje bengeltjeEen Drieluik over Ristorantino Agli Angeli te Pertegada:
3 broers, 1 restaurant
deel 3: de barista, Mister Marketing & Money (mmm)
Introductie: Restaurant Agli Angeli in Pertegada. Andrea, Angelo & Carlo Tria. Alleen al de achternaam Tria is om twee redenen bijzonder: ten eerste betekent de achternaam van deze drie heren heel toepasselijk ‘drie’ en ten tweede dragen de heren niet de achternaam van hun vader maar van hun moeder. Iets wat bij de oudste zoon eind jaren 60 in het traditionele Italië niet echt gebruikelijk zal zijn geweest…..
Deel 1 van de trilogie ging over Andrea (de kok), deel 2 over Angelo (pizzaiolo) en nu deel 3 over het jongste broertje. Carlo, is inmiddels trotse vader van een nieuw klein engeltje en dat zie hem aan zijn snuit af. Carlo wordt gezien als de zakenman. Heeft marketing en economie gestudeerd, regelt het financiële deel van de zaak en staat achter de kassa.

Carlo toont trots zijn dochtertje

Carlo toont trots zijn dochtertje

Carlo heeft een nog zwaardere stem dan Carlo en is daarom alleen al voor vrouwen en diverse mannen onweerstaanbaar. Soppen of smelten is het motto! Zijn broers hebben hem een cadeau gegeven voor zijn verjaardag: een keer samen met mij onder de koude douche, achter in onze tuin. Hij gaat het zeker doen! Ware het niet dat ik nog geen toestemming voor dit cadeau heb gegeven.
Och, beste lezer, de Italianen houden van grapjes. Lachen is gezond, leidt af van de dagelijkse misère en houdt je immuunsysteem op peil. Wellicht dat de drie broers een beetje toneel spelen, maar het geeft wel aan dat deze drie heren doorspekt zijn van de gedachte om het de gasten naar de zin te maken.

Ledi, Angelo, Sjaak, Carlo, Sabina

Ledi, Angelo, Sjaak, Carlo, Sabina

Ze doen er echt alles aan om je een fijne en gezellige avond te bezorgen. Ze realiseren zich dat vooral de buitenlandse toerist komt om lekker te eten en te genieten van de fameuze Italiaanse keuken. Tijdens een ‘avondje uit’ zit niemand te wachten op gezwets over de slechte economie en de corrupte politici’.
Carlo staat in de avonduren niet alleen achter de bar. Hij krijgt dan hulp van de nuchtere en lieftallige Sabina, die de supersonisch-snelle vaatwasser vult, de caffè (koffie) maakt en de drankjes rondbrengt.
Carlo blijft de rust zelve. Ook al staan binnen en buiten diverse mensen te wachten op een tafeltje, komen er ook nog klanten pizza’s afhalen, willen vertrekkende klanten afrekenen, Carlo heeft alles onder controle. Terwijl hij de ene klant laat afrekenen, schenkt ie even snel een paar limoncello’s in voor de bijna-vertrekkende klanten en geeft hij een lolly aan de kleinste gasten. Zo maak je het je gasten naar hun zin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *