Höbste al gesjreve? Viefenseventig breeve!

il tramonto giulia gelisio

Giulia Gelisio – Sabrina Meotto – Boris Sciacchitano

Augustus, de Italianen hebben vakantie. Dat betekent dat het bruist in bella Italia en ieder dorpje tracht ‘op de kaart’ te komen. Is het niet met muziek, een dansoptreden, eetpartijen, dan wel met een tentoonstelling. Men tracht in ieder geval boven het maaiveld uit te komen. Iets dat hier gelukkig nog zonder schaamte kan en mag.
Hoewel we na een werkzondag veel zin hadden om eens lekker vroeg naar bed te gaan om een leuke Italiaanse ‘krimi’ te gaan bekijken zoals ‘Il commissario Montalbano’ vonden we het toch zaak om ons gezicht even te laten zien in het ‘dorp’ 50 meter verderop.

Bovendien hadden we La Mostra, de tentoonstelling in het oude kapelletje (S. Agata) aan het Piazza Santo Spirito nog niet bezocht. Eerst proberen door het feestgedruis heen te komen om vervolgens – op de bassen van een rockband die toevallig ‘Höbste al gesjreve, viefenseventig breeve’ en ‘Oeleboele’ speelde – de foto’s te bekijken.il tramonto verweij sjaak
Een werkelijk prachtige verzameling uit de albums van de dorpsbewoners. Mooi per categorie opgesteld: de processies, jeugdkampen, carnaval, de ongekend populaire Foghera (heksverbranding op 5 januari) en noem zo maar op.

Het leuke is dat wij aan deze tentoonstelling al onze foto’s, die we in de loop der jaren hebben gemaakt, ter beschikking hebben gesteld. De 3 organisatoren (Giulia Gelisio, Boris Sciacchitano en Sabrina Meotto) hadden ons benaderd omdat we in het dorp er om bekend staan van alle dorpsactiviteiten foto’s te maken. Dankbaar hebben ze gebruik gemaakt van de vele plaatjes en met trots aanschouwden wij het resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *