Brussa, goed alternatief voor het toeristenstrand

il_tramonto_strand_brussa_foto ad smets_itabizz_2STRAND VAN BRUSSA: Op de website van il Tramonto publiceren we regelmatig foto’s van de drukke toeristische stranden van o.a. Lignano. Stranden zoals we gewend zijn, vol met vakantievierende mensen en parasols. Maar vooral veel van alles: veel mensen, veel strandstoelen en veel rijen met parasols.

Een heel ander beeld biedt het strand van Brussa. Op de weg naar het strand rij je door een uitgestrekt landbouwgebied: velden met mais, soja of graslanden voor de winterse voorraad hooi. Deze foto’s zijn genomen op een warme zomerdag, een echte stranddag. En wat zie hier? Slechts een handjevol badgasten, een paar meegenomen parasolletjes. Weliswaar hier en daar aangespoeld wier en zwerfhout, maar met nog echte duinen met bosschages. Op de achtergrond ligt het pittoreske Caorle (zeker de moeite waard om te bezoeken).

Als kind had ik al moeite om geheimpjes te bewaren. Ik wilde altijd alles delen met foto ad smets_il tramonto_brussa_spiaggia_2anderen. Hetzelfde geldt voor het strand van Brussa. Diep in m’n hart zou ik niemand moeten vertellen waar dit fantastische strand ligt en dit lekker voor mezelf houden.

Geen boulevard, geen promenade, geen bars, geen pizzeria’s, niet eens een ijssalon. Alleen maar een parkeerplaats, duinen en strand. Een ideaal plekje om uit te waaien, zowel ‘s zomers als in de winter; de hond uit laten, schelpen zoeken of sprokkelhout verzamelen. De lokale bevolking ‘vist’ naar schelpen en wanneer ik op het strand van Brussa loopt, voel ik me net Sil de Strandjutter.

Uiteraard staat het iedereen vrij om op de stranden van Lignano, Bibione of Jesolo een parasol te huren met een paar ligbedden en tijdens de lunchpauze een Italiaanse lunch ‘il pranzo’ te pakken en na afloop op de winkelpromenade rond te snuffelen langs de honderden gezellige winkeltjes. Maar……..een dag geen drukte aan je hoofd op het strand van Brussa is net een dagje therapie. Na afloop ben je re……lax……..ed……!!!!


Klik op deze link om te kijken waar Brussa ligt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *