Bomba d’acqua Treviso: 4 morti

kerkje nabij PulferoVanuit de jaarlijkse wijnproeverij hoog in de bergen bij een kapelletje, waar je alleen via onverharde wegen met haarspeldbochten en een hellingspercentage van 23% kunt komen (op 65 kilometer van Pertegada) waren we getuige van de wreedheid van de natuur.

We zagen het onweer steeds dichterbij komen echter het bereikte ons gelukkig niet. Een dorpsfeest in de buurt van Treviso kreeg de volle lading over zich heen waardoor de rivier in 10 minuten tijd een ware waterbom werd. Auto’s, mensen en houten huisjes werden meegesleurd. Er zijn met zekerheid maar liefst 4 doden. Ieder dorp viert nu feest rondom een of andere heilige (sagra) waarmee ze hun grote vakantie starten. Door deze natuurramp is de sfeer rondom Treviso behoorlijk bedrukt. Hoe kan dit toch gebeuren?

2 comments

  • Ha Riet, wij helemaal niets. Ook niet in de bergen (Collio) maar zo blijkt het toch weer wat ook Ralf zegt dat dit gebied vreselijk moeilijk is te voorspellen. En vaak dat het ernstige weer in de Veneto komt en niet in Friulië. Maar ja, wij zijn officieel aardbevingsgebied. En dat is nou ook niet een voordeel……. 🙂

  • Riet

    Ik had het al gezien op NOS website. Was benieuwd of jullie ook onweer hadden gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *