Prijswinnaar ‘kunst’: Marino Salvador

DE IL TRAMONTO GOLDEN GONDOLA AWARDS 2020/21 – In de categorie ‘kunst’ werd de prijs toegekend aan de kunstenaar Marino Salvador.

Tijdens een feestelijk evenement in Villa Valetudine werden 10 prijzen – 7 van de editie 2020 en 3 van 2021 – uitgereikt door de hertogin Tilde en hertog Alessandro Badoglio. Fabiola Tilatti, bestuurslid van Movimento Turismo per il Vino FVG, leidde iedere prijswinnaar in met de toelichting waarom de internationale il Tramonto Golden Gondola Award werd toegekend.

In de categorie ‘kunst’ werd de il Tramonto Golden Gondola Award 2020 toegekend aan de in Udine geboren en getogen kunstenaar Marino Salvador (1958).

Toelichting toekenning:

De Award wordt toegekend aan Marino vanwege zijn inzet om zijn kunstwerken internationaal te promoten, waarmee hij gezien kan worden als een artistiek ambassadeur voor zijn regio Friuli Venezia Giulia. Denk bijvoorbeeld aan New York en Dallas in de VS en Tokyo in Japan. Il Tramonto wilde twee jaar geleden een culturele brug slaan tussen Friuli en Nederland door in Eindhoven een tentoonstelling van hem te organiseren. Natuurlijk heeft Covid ook hier een stokje voor gestoken. De tentoonstelling werd daarom in Camino al Tagliamento georganiseerd en virtueel opengesteld voor alle lezers van il Tramonto. Daarmee is Marino Salvador de eerste Friulaanse kunstenaar die virtueel exposeerde in de Lage Landen. Wij vertrouwen erop dat hij een voorbeeld zal zijn voor veel andere Friulaanse artiesten en dat hij zijn kunstzinnige collega’s met il Tramonto in contact brengt waardoor Friulië ook artistiek in de spotlight komt te staan van de vele Nederlandse en Belgische lezers.

Klik hier voor een virtuele toer langs de kunstwerken van Marino Salvador die in Villa Valetudine (Camino al Tagliamento) zijn tentoongesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.