Expo 2015 in Italiaanse stad Milaan

il tramonto_expo-2015_logoExpo 2015 in het Italiaanse Milaan duurt tot en met 31 oktober en heeft als thema “Voedsel voor de planeet, energie voor het leven”

Het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2015 in Milaan is succesvol en trekt meer dan 10.000 bezoekers per dag. Het terrein is ingericht als een levendige wereld vol beleving en mogelijkheden om te genieten van gerechten uit de Hollandse keuken. Internationale bezoekers kunnen de Nederlandse kost proeven bij één van de restaurants of bij de foodtrucks die op het terrein staan.

expo 2015_il tramonto_NL paviljoenUiteraard zijn er heel veel innovatie zaken zoals een slow-juice bar op zonne-energie en The Dutch Weed Burger, die gemaakt is van zeewier. Maar vanaf het begin waren bij de vele Italiaanse bezoekers de poffertjes en worstenbroodjes erg in trek. Ook het ‘restaurant’ in een mini-reuzenrad ‘la Molina’ populair: met een drankje en een Hollands stukje kaas de lucht in.

Maar natuurlijk ga je als Nederlander niet helemaal naar Milaan voor de Hollandse kaas, poffertjes en worstenbroodjes. Er is heel veel te beleven.

Het paviljoen van gastland Italië is uiteraard een blikvanger. De verschillende regio’s worden er voorgesteld en gezien het thema ‘voedsel’ wil Italië haar reputatie hoog houden. Alle regio’s zijn vertegenwoordigd met hun eigen typische Italiaanse producten.

Padiglione del Vino Expo 2015

het Italiaanse wijn paviljoen

Padiglione del Vino
De Italiaanse wijn ontbreekt ook niet. Het Padiglione del Vino is samengesteld door de organisatoren van de bekende jaarlijkse Vinitalybeurs (Verona) en is een Walhalla voor wijnliefhebbers, omdat alleen al in dit gedeelte van de Wereldexpo er meer dan 1.300 Italiaanse wijntoppers te proeven zijn (€ 3,- euro per glas).

Er is van alles te beleven, teveel om op te noemen.

 

world-expo-x2

 

expo 2015_il tramonto_vreettent

il tramonto_expo 2015_Food truck_worstenbrood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *