Een stukje Italië in Nederland

De eerste 2 Nederlandse restaurants zijn verblijd met ‘onze’ Friulaanse wijnen. Wijnen die zij hebben uitgeselecteerd op basis van de spijzen op hun menukaart. Ieder restaurant heeft een eigen pallet aan rode en witte wijnen waarmee zij de gasten een prachtige interactie met het eten aanbieden.

Freek_wijn_1

Freek van den Elsen (Osteria in St. Oedenrode)

We beginnen bij Ristorante Osteria in het mooie Brabantse St. Oedenrode. Freek van den Elsen heeft daar al 15 jaar zijn prachtige restaurant. Zoals hij het zelf omschrijft: “een heerlijk stukje Italië.” En nu dan ook met een lekker bijpassend ‘natje’ uit Friuli Venezia Giulia. Deze regio staat in Italië bekend als de streek van de excellente wijnen waar Italianen bijzonder trots op zijn. Verwonderlijk dat deze wijnen in Nederland nog relatief onbekend zijn.

Vervolgens gaan we naar Giel en Michelle van het restaurant Van Drunen te Drunen. Ze glunderen bij hun nieuwe aanwinst. Wijn die niet eerder in een Nederlands restaurant te verkrijgen was. Wijn waarmee deze ondernemers zich weten te onderscheiden van andere restaurants en waarmee zij wijnliefhebbers de kans vergunnen om te genieten van iets bijzonders in combinatie met hun heerlijke gerechten.

van drunen_1

Michelle en Giel (Restaurant Van Drunen)

Freek, Giel & Michelle, jullie zijn toppers dat jullie deze lekkere wijnen gaan voeren in jullie restaurant.

En beste lezer, benieuwd naar hun nieuwe aanwinst? Je weet deze restaurants nu te vinden!

Ciao a tutti!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *