Moeite met het strikken van de veters

Vishapje

Vishapje

Likkebaardendlekker ….. Het is genieten geblazen in Bella Italia, dat weet de regelmatig terugkerende bezoeker van deze website.

En al zijn we bezig met de getrapte publicatie van de trilogie Ristorantino Agli Angeli ergo veel publiciteit geven aan deze ‘simpele’ uitspatting in een even ‘simpel’ dorpje Pertegada, we kunnen het niet laten om even wat foto’s te plaatsen over een ‘simpel’ dineetje.

Let wel, de meest ‘simpele’ buurvrouw zet gerechten op tafel, waar je je vingers gewoonweg bij aflikt. En als je dan bedenkt dat wij tussendoor zelf puree met macaroni en een goddelijk gehaktsausje op tafel zetten of een overheerlijke zuurkoolschotel dan wel een Indische rijsttafel, dan begrijp je dat onze buikspieren het flink te verduren hebben.

Hoewel het moeilijk is om mij te keurslijven, soms snak ik er een beetje naar! En proberen we het een dag rustig aan te doen, dan blijft dat bij proberen, want het leven in Italië loopt altijd anders dan gepland.

Terwijl ik dit opschrijf, zie ik ook een verschil met ons leven in Eindhoven. Ofschoon dat insalata caprese Agli Angelidaar ook niet volgens een bepaalde standaard is ingericht, is het wel saaier. Ja, je leest het goed! Saaier! Wel lekker vertrouwd dat alles bijna 100% gepland, goed georganiseerd en gestructureerd plaatsvindt, maar het verrassende element waarmee we onze eigen flexibiliteit mogen toetsen is een onmisbaar element om het leven spannend te krijgen. Bovendien, zolang dit op een tongstrelende wijze mag plaatsvinden, heb ik er eigenlijk niets op tegen. Dan maar iets meer moeite met het strikken van de veters, of is dat te ‘simpel’ geredeneerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *