Niet verder vertellen, maar we zijn vreemd gegaan

IMG_3650Je kent dat wel, zo’n dag waarvan je denkt: “moet ik nou echt werken?” Het meest stralende weer van de wereld dat je je maar kunt voorstellen, met een aangename temperatuur. En je moet werken. Okay, dan tot aan de lunch.

Lunchen, zalig buiten in de zon met eigengemaakt bruin brood met o.a. leverworst van de AH en nog wat vers afgesneden prosciutto cotto. Dan met een verrukkelijk kopje koffie en huisgemaakt gebak even nagenieten in de zon. Broek omlaag zodat de benen kunnen bruinen, T-shirt omhoog zodat die dikke buik de eerste voorjaarszonnestralen opvangt. En dan toch weer werken, want er is veel te doen. Stoten we na 2 uur werken op een giga probleem op de website van ons loopbaanevenement dat we organiseren voor Eindhoven. We keken elkaar aan en we wisten het van elkaar. Stoppen, eruit en hup naar buiten.

Niet verder vertellen, maar we zijn toen vreemd gegaan! Ja, echt waar! We zijn naar de Veneto gegaan. We ‘wonen’ zelf in Friuli Venezia Giulia en aan de achterkant van ons huis stroomt de rivier ‘il Tagliamento’. Die prachtige rivier vormt de grens tussen onze regio en de ook in Nederland en België bekende regio, de Veneto.

In die regio zijn we vandaag even gaan flierefluiten. Eerst naar de zee en toen door deIMG_3717 landerijen en kleine dorpjes weer naar huis. Natuurlijk toch nog wat zalige wijn gekocht bij Alberto Molinari om vervolgens thuis zijn Prosecco samen met de gevulde olijven (olive ascolane, klik hier voor het recept) die Sjaak eerder gemaakt had, te proeven. Een aanrader voor iedereen! Hik!

Daarna als hoofdmaaltijd een verrukkelijke spaghetti gecombineerd met een rode wijn uit de Collio (Franconia van Ronchi San Giuseppe) om vervolgens elkaar aan te kijken en te vragen: “lossen we dat probleem met de website vandaag nog op of doen we dat morgen?”

Wat denk je dat het geworden is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *