Recept: Pasta met gerookte zalm

PASTA AL SALMONE – PASTA MET GEROOKTE ZALM

Volgens mij heb ik nog nooit zo’n snel gerecht klaargemaakt. En let wel, snel betekent niet minder lekker. Verse pasta is in 4 minuten gaar en de gerookte zalm is kant-&-klaar te gebruiken. Met dit gerecht versla ook jij de 15-minute-kitchen van Jamie Olivier

Ingrediënten:
400 gram (verse) pasta
– 150 gram gerookte zalm
– 200 ml slagroom of koksroom
– 2 tenen knoflook
– verse of gedroogde dille
– olijfolie om te bakken
– peper & zout

Stap voor stap:
Het gaat zo snel, dus zorg dat van te voren dat de tafel gedekt is en dat de (voorverwarmde) borden klaar staan. Wijnfles op tafel in de wijnkoeler en het ‘koken’ kan beginnen. Ik zet bewust het woord tussen aanhalingstekens, want dit kan iedere leek klaarmaken……

Snij of knip de gerookte zalm in kleine reepjes.

Verwarm een paar scheuten olijfolie in een ruime pan en bak de geperste knoflook. Voeg de room toe en zet de warmtebron lager en laat het even doorkoken. Voeg ondertussen flink wat gemalen peper en dille toe. Wacht met het zout, want gerookte zalm is vaak erg zout.

Kook ondertussen de (verse) pasta gaar en giet deze af. Roer de stukjes zalm door de room en breng op smaak met peper, zout of bouillonpoeder.

Tip: wanneer de saus door de zalm naar jouw persoonlijke smaak iets te zout is geworden, voeg dan een theelepel suiker toe.

Spatel de pasta door het zalmroommengsel en bestrooi met een klein beetje dille.

Liefhebbers kunnen er uiteraard naar eigen smaak Parmezaanse kaas over strooien, maar voor Italianen is het bijna een doodzonde om kaas te strooien op visgerechten. Maar bij ons geldt ‘Vrijheid-Blijheid’ dus…. eet wat JIJ lekker vindt.

Wij dronken er een rosato bij van het mooie wijnhuis Ronchi San Giuseppe van Alessio Zorzettig

 

 

 

 

Klik hier voor meer recepten op ‘il Tramonto culinair’

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *