‘Onze’ Prosecco wint de zoveelste EERSTE prijs

Op een paar kilometer van ons dorp vind je wijnhuis Umberto Baccichetto. De Prosecco van dit wijngoed heeft wederom een eerste prijs gewonnen. Al eerder werd deze Prosecco gedecoreerd met de ‘il Tramonto Golden Gondola Award’. Geen wonder dat deze verrukkelijke SPUMANTE onze huisbubbel is, overigens al meer dan 10 jaar!

vader en zoon Roberto en Giacomo De Nicolò met hun nieuwe eerste prijs! Rechts op de achtergrond de ‘il Tramonto Gondola d’Oro Award’, een prijs waar ze bijzonder trots op zijn.

De regio Veneto is beroemd om de Prosecco. Dat ‘onze’ regio Friulië (Friuli Venezia Giulia) ook behoort tot het officiële Prosecco DOC wijngebied is bij weinig wijndrinkers bekend. Wij zijn er trots op dat onze regio heerlijke Prosecco’s voortbrengt. En voor de meeste Prosecco’s in onze buurt betaal je de helft van wat je in de (over)bekende regio Valdobbiadene betaalt. Ons inziens betaal je daar echt voor ‘de naam’ (ergo: TE VEEL).

In 2016 kreeg wijnhuis Umberto Baccichetto uit handen van de minister van landbouw van Friulië onze ‘il Tramonto Gondola d’Oro (de gouden gondel) Award’ uitgereikt voor hun Prosecco extra dry (klik hier voor onze blog over deze prijsuitreiking). Het was niet de eerste en zeker niet de laatste prijs, dat blijkt ook nu weer. Het wijnhuis is in 2003 gestart met het produceren van Prosecco en al met hun Prosecco van 2004, dus al in het eerste jaar na de lancering, wonnen ze een prestigieuze prijs tijdens de het wijnfestival van Butrio in 2006.

Tijdens een regionaal wijnconcours ‘Concorso Vini Bertiûl tal Friûl 2019’ in Bertiolo (UD) sleepte de Prosecco van Umberto Baccichetto opnieuw de eerste prijs binnen in de categorie Spumanti (bubbelwijnen). Geen gek resultaat als je bedenkt dat maar liefst 83 wijnhuizen deelnamen met 313 wijnen.

Reden voor ons om even langs te gaan om de familie te feliciteren met hun behaalde prijs en een paar foto’s te schieten voor deze blog. Oenoloog Roberto De Nicoló en zijn vrouw Suzy Baccichetto runnen het wijnhuis en sinds kort worden ze bijgestaan door zoon Giacomo die onlangs is afgestudeerd als oenoloog (klik hier).

Proost, of ‘Cin cin’ zoals ze in Italië zeggen

Natuurlijk moesten, met de nadruk op móesten, we nog even proosten op (en met) hun winnende Prosecco. Deze eerste prijs bevestigt dat we een goede keuze hebben gemaakt door de Prosecco van Umberto Baccichetto tot onze ‘huisbubbel’ te bombarderen.

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie Sjaak Verweij, foto’s: Ad Smets


L’amore, een boek over twee Nederlanders die een nieuw bestaan opbouwen in Italië

Leave a Reply

Your email address will not be published.