Italianen rijden het gevaarlijkst!!!!

IMG_7495Uit een onderzoek (Franse VINCI Autoroutes) blijkt dat van alle Europeanen de Italianen het onverantwoordelijkst rijgedrag vertonen. Dit onderzoek is gedaan onder 10.000 weggebruikers uit 10 Europese landen (10 x 1.000). Nederlanders komen er een stuk positiever vanaf.

Wij hebben in de afgelopen 10 jaar in Italië de nodige kilometers aan het Italiaanse verkeer deelgenomen en moeten de uitkomst helaas bevestigen (eerlijkheidshalve moeten we wel toegeven dat wij niet in alle deelnemende landen zijn geweest). De uitkomst wordt wel door de Italianen onderschreven, want waar slechts 5% van de Nederlanders zichzelf aanwijst, vindt 58% van de deelnemende Italiaanse weggebruikers hun landgenoten de gevaarlijkste rijders (uiteraard zijn het de anderen, zij zelf uiteraard niet…….)

20150531_rapport VICI Autoroutes inzake rijgedrag_pag15_001

Een paar voorbeelden?
Wellicht voorspelbaar: geen enkel respect voor snelheidsbeperkingen, 70 km per uur door het dorp of de stad rijden, liefst met sigaret in de ene hand en telefonino in de andere hand. Oh jé, Italianen praten met twee handen, ook tijdens het rijden. Dan kom je toch echt handen te kort . Eén op de vier auto’s rijdt met een kapot licht. Bovendien vermoeden we dat een richtingaanwijzer een dure optie is, die door niemand besteld wordt. Op een rotonde staan we met z’n allen onnodig lang te wachten omdat niemand aangeeft welke afslag genomen wordt. Gordel dragen vinden velen nutteloos en kleine kinderen mogen gewoon voorin de auto, zonder gordel……

 

Soms vragen we ons af, waarom we zo in de ban zijn van bella Italia? Maar na even nadenken realiseren we ons dat dit mooie land met zon, zee, bergen, cultuur, de Italiaanse keuken en de wijnen het rijgedrag van haar inwoners dubbel en dwars compenseert.

Siamo innamorati dell’ Italia, we zijn gewoon verliefd op dit land

il tramonto_ralley_eindhoven_foto ad smets_4426

 

20150531_rapport VICI Autoroutes inzake rijgedrag_001Bron: VINCI Autoroutes ( link naar het onderzoek)

10 comments

 • Italia

  This is not true!
  We drive good
  you think you drive good ? Pff ma vaff

  • Dear Remy, by your answer you confirm the image that many people in the world have of Italy. A nation that does not tolerate criticism and, unfortunately, does not look enough into the mirror. You did so, your country did not belong to the worst boy in the class in Europe. So you have the guts to deny an independent study that shows that your people really are also the worst drivers, without wiping it off the table with valid arguments. Shame on you!

 • Lucie Jonker

  In Italie ga je nooit de autoweg op met rijles en ook niet met examen. Je krijgt dus jd rijbewijs zonder ooit 1 keer op de autoweg geweest te zijn (tenzij met iemand prive natuurlijk ). Mijn nichtje heeft al jaren haar rijbewijs en durft nog de autoweg niet op. Mijn schoonzusje daarentegen gaat gelijk links rijden, vindt ze makkelijk, zit ze gelijk in de goede baan om in te halen . Tja, als je het nooit geleerd hebt……

 • Jannie Bouthoorn

  Pas maar op, daar in bella Italia!

 • Conny

  de Italianen maken ook de snelste auto’s! Inderdaad rijden ze vaak gevaarlijk! Toch zijn ze ook wel weer behulpzaam want als je de weg niet weet doen ze er alles aan om je te helpen.

 • Saskia V D Graa

  Italianen zijn niet goed op de hoogte van verkeersregels. Ze worden niet gerespecteerd., daar moet je echt rekening mee houden. Ze kunnnen ook niet in en uitvoegen op de rijksweg. Dit levert files op. Zo snel mogelijk de rijksweg op schieten, ook al zijn ze niet op snelheid, en zo laat mogelijk eraf, maar het remmen begint al wel op de rijksweg ipv op de afrit zoals wij geleerd hebben. Ik vind dat ze heel slecht rijden.

  • Benito

   I have to disagree to this Olandese always first brake then put in reverse then exit a street (motorway highway). That is why in Olanda always trafficjams at exits and entrance to roads.

   • Tjongejone, wat een reactie! Wellicht dat je dit 1 keer gezien hebt maar nu veralgemeniseren gaat toch wel te ver. Zeker Italiaan? 🙂 Omdat jullie niet tegen kritiek kunnen (het zit generiek in de genen ha ha), vindt er ook geen verbeteringen plaats. Jammer 🙂

 • Ingrid de Bock-Thijssen

  Ha Ha dit is echt niks nieuws. De nonnen reden ons waar een inhaalverbod was in de bergen bij Florance zowat van de sokken!

 • Julius de Roo

  Mee eens. Er zijn ook geen Italianen: er is maar 1 Italiaan en dat ben IK. Dat denkt iedere Italiaan.Er is geen ander verkeer, IK rij hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *