IN MEMORIAM: wijnboer Umberto Baccichetto

Vandaag hebben we afscheid genomen van wijnboer Umberto Baccichetto. Wij zijn al 18 jaar cliënt bij hem. Zijn Malbech is onze huiswijn. Een rode wijn die we van maandag tot zondag drinken, altijd gekoeld. Verrukkelijk!

Zijn Prosecco slepen we inmiddels ook met dozen naar Nederland. Deze geweldige bubbelwijn heeft in 2016 de “il Tramonto Gondola d’Oro Award” gewonnen (klik hier) en gaat nu ook met flinke aantallen naar Nederland voor familie, buren en vrienden. Helaas is deze fantastische bubbel in Nederland niet verkrijgbaar via een Nederlandse importeur. Wie weet in de toekomst …. 🙂

Umberto Baccichetto (links)

Umberto heeft tot in december keihard op het land gewerkt. Een wijnboer met een no nonsense mentaliteit, een man van weinig woorden, een man die op eigen wijze intens genoot: van zijn vrouw waarmee hij nog nooit ruzie maakte, van zijn kinderen, kleinkinderen en alles. Een man met de levensspreuk ‘ora et labora’, ook al kwam hij echt niet iedere week in de kerk. Daar had hij als boer met een gigantisch aantal hectare land geen tijd voor.

Fiorella & Umberto

De pastoor – een soort Don Camillo – had zo’n geweldige preek voor hem en zijn lieve, hardwerkende familie, dat we zelfs – tussen de tranen door – hebben moeten lachen. Over het feit dat Umberto in de bijna 60 jaar huwelijk nooit ruzie maakte met zijn vrouw Fiorella, zei meneer pastoor dat dit een wonder was. “En let wel, dat zeg ik die niet getrouwd is. Jullie kunnen het beter beoordelen, maar ik zeg je dat het een wonder is!”

De il Tramonto Gondola d’Oro Award 2016 werd uitgereikt door de Minister van Landbouw aan de familie Baccichetto

In december werd Umberto ziek en dit proces ging zo snel dat hij op 13 januari definitief zijn ogen sloot. Echter, zoals Sara (kleindochter die net een jaartje in Amsterdam heeft gestudeerd) zei: “Opa, je kent iedere struik in de wijngaard, je kent iedere iedere plek op de boerderij en je was overal. Je laat ons met veel werk zitten en als wij dadelijk ook jouw werk overnemen zien we je achter iedere struik, achter iedere druiventros, want we weten dat je met ons meekijkt! Bedankt voor alles.” En daar zijn wij het helemaal mee eens! Grazie per tutto!

Sara met haar opa en oma
Fiorella & Umberto bij het afstuderen van kleinzoon Giacomo

Leave a Reply

Your email address will not be published.