Krijg ik nu eindelijk iets fatsoenlijks te eten?!

il tramonto_1916Ad klaagt soms: “Het wordt tijd dat we een etentje organiseren met vrienden, want dan wordt er tenminste weer eens fatsoenlijk gekookt….”

Oftewel, vrienden uitgenodigd en ……ik…. de keuken in. Met temperaturen rond de 35 graden mag je van mij geen top-menu verwachten. Bovendien vind ik het als kok ook prettig om tijdens bezoek van vrienden niet alleen maar in de keuken te staan. Ik wil ook genieten van het gezelschap. Ik hield het dus eenvoudig, met gerechten die alleen nog even in de oven hoefden te worden afgebakken.

Menu: een strudel met zalm, spinazie, ei en ricotta (met gefruite bosuitjes en voldoende knoflook). Verder een variant op lasagne met gegrilde aubergine, gekookte ham, mozzarella, grana padano en in plaats van de gebruikelijke tomatensaus dit keer heel veel verse tomaten. Ja, we eten ons in de zomer ongans aan tomaten. Ook gisteren kregen we weer van een Italiaanse vriend 3 kilo tomaten. En de voorraad van de week te voren was nog niet eens op.

il tramonto_1921

We hebben heerlijk buiten gegeten en toen het donker werd de kaarsen op tafel aangestoken. De il tramonto_1986maaltijd werd afgesloten met een dessert van mascarpone, lange vingers en eierlikeur (advocaat).

Terwijl wij na de espresso een grappa dronken, deden onze gasten zich tegoed aan een paar glaasjes Nederlandse jenever die we altijd in de vrieskast paraat hebben staan om aan ‘buitenlanders’ te laten proeven.

Het wordt tijd dat we weer naar Nederland gaan met een auto vol met wijn en olijfolie om terug te keren met jenever, stroopwafels en kroepoek. Verrassend genoeg valt deze ‘chips’ met een beetje vissmaak ontzettend in de smaak van onze Italiaanse vrienden.

PS:  klik hier voor het recept van het nagerecht met eiercrème & advocaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *