Welke supermarkt heeft het leukste kijk & kook magazine?

Ad Smets met het ‘magazine van de maand’

De ‘allerhandes’ van de verschillende supermarktketens zijn voor ons bijna vakbladen en vormen bronnen van inspiratie. Heerlijk om in een weekend de ochtend te starten met een rijkelijk ontbijt, een gekookt eitje en een stapel prachtige magazines. Welk blad is jouw favoriet?

Recentelijk heb ik geschreven op welke wijze wij ons laten inspireren zodat we over onze kookkunsten kunnen publiceren (klik hier). Met het behalen van een mijlpaal aan lezers in deze maand – het zijn er nu al meer dan 20.000 terwijl de maand nog niet eens voorbij is – vinden wij het leuk om met een nieuwe rubriek te komen.

Ad Smets & Sjaak Verweij

Een tijd terug hadden wij al een gastkok, Sandra Kemna, die voor de lezers van il Tramonto een gerecht had samengesteld (klik hier). Deze rubriek wordt binnenkort vervolgd met een nieuwe gastkok, dus nog even geduld ajb. Nu wilden we de ‘grote jongens’ eens onder de aandacht brengen, bekeken door onze roze hobbybril. Maar op welke wijze? Natuurlijk willen we geen gratis reclame voor hen maken, dus dachten wij onze mening slechts te geven over hun presentatie via de maandelijkse gratis magazines die ze aan hun publiek ter beschikking stellen. Denk aan de Allerhande van de Albert Heijn, Hallo van Jumbo, Exclusief van de Sligro en Boodschappen van Jan Linders.

Wij letten onder andere op de lay-out, de foto’s die ze gebruiken bij de gerechten, de beschrijving van de recepten en op de mate van plezier dat een magazine bij ons opwekt.

Steeds meer pagina’s reclame bij AH
De Allerhande is heus een prachtig blad al vinden wij het steeds toenemende aantal advertenties nu echt storend worden. Wel goed dat Albert Heijn de lezer leert om regelmatig ‘door’ te klikken naar de website voor meer info, maar tijdens het ontbijt hebben wij bewust de digitale communicatiemiddelen weggelegd om eens lekker door papier heen te bladeren. Het stoort ons ook dat er vaag over Sinterklaas wordt gedaan, je ziet soms een vage hand van deze goed Heiligman. Een zwarte Piet is er niet te vinden. Bang jongens? In de november editie zie je ook geregeld een arm van een getatoeëerde man die het bord opdient. Natuurlijk is het passend als je een afspiegeling wilt geven van de maatschappij, dus hier durf deze reus wél ballen te tonen, echter wij verafschuwen de vernieling van menselijk vlees en vinden het niet mooi. Smaken verschillen, niet dan!?

Kunstzinnig
Exclusief
(Sligro) is een fantastisch magazine met geweldige foto’s (soms wel erg ‘art’-achtig voor doorsnee mensen) en moeilijke recepten voor de gewone mens. Maar buitengewoon informatief en leerzaam. Groot compliment.

Huize Van Eerd
Hallo
van Jumbo is een puik blad waarbij we toch vinden dat de advertenties erg opvallen. Erg leuk dat de familieleden Van Eerd zelf met uitspraken komen. Grappig dat ze doen alsof ze deel uitmaken van het gewone volk dat bij hen boodschappen komt doen. De foto’s van hen stralen helaas het tegendeel uit. Wij krijgen meer het beeld dat dit soort mensen de boodschappen door hun personeel laat doen! Sorry Colette! Oh ja, dan nemen we de groene Zwarte Piet op de voorpagina voor lief, al hadden we liever een zwarte gezien. Ook bang voor het gezever in de media? Wel leuk dat jullie, net als Albert Heijn, eigen personeelsleden aan het woord laten en in het zonnetje zetten. Chapeau!

Tja en dan komen we bij het magazine dat we via een familielid uit Swalmen altijd krijgen, Boodschappen van Jan Linders. Een blad dat we nu meer dan een jaar intensief bekijken en waarvan we steeds vaker zeggen: ‘Jeetje, wat gaaf!’.

Boodschappen heeft de aandacht in deze aanloopmaand naar Sinterklaas en Kerst vooral op het eten. Leuke, praktische en makkelijke recepten. Eten voor iedereen en zowel voor de gewone ‘man’ als voor wie iets meer wil. De foto’s zijn prachtig en kunnen zo in een luxe kookboek. De beschrijvingen zijn makkelijk leesbaar. Deze keer zat er wel een foutje in op de pagina’s van de ‘marinades’. De tekst van de Indiase marinade hoorde bij het plaatje van de Oosterse marinade. Leuk om de geschiedenis te lezen van de Tarte Tatin en een groot compliment voor het artikel over mensen die altijd in de weer zijn voor een ander. Puik en prima.

Dit alles tezamen maakt dat het magazine Boodschappen van Jan Linders door ‘il Tramonto’ wordt uitgeroepen tot ‘magazine van de maand’. Jullie prijs? Een gratis editorial op onze website!

magazine van de maand

Jan Linders is een supermarktketen met ca. 60 supermarkten tussen Arnhem en Maastricht. Het concern bestaat al meer dan 50 jaar en is ooit gestart als eerste supermarkt in Gennep. Met genot bladerden we door de edities van Boodschappen, maar we moet eerlijk toegeven dat we nooit één stap in één van de Linders-supermarkten hebben gedaan. Een uitdaging voor de hobby-koks van il Tramonto om op onze blog een Italiaans recept te publiceren gemaakt met ingrediënten die we bij deze supermarktketen hebben gekocht. Zou toch leuk zijn wanneer dan ons recept wordt opgenomen in hun blad Boodschappen?!?!?!

Klik hier voor meer recepten op ‘il Tramonto culinair’

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Ad Smets – muze en meester van Ad: Sjaak Verweij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *