In het hol van de lupetti te Pertegada.

adje smets welp

kleine Adje Smets als welp

il Tramonto doneert lokale scout.
In Pertegada leeft de groep scouts nog steeds al zijn er ook hier heus periodes dat er minder kinderen / jongeren meedoen.

Ik heb warme herinneringen aan de periode dat ikzelf welp en verkenner was. Ik denk ook dat het goed is om scout te zijn geweest.

Je leert er veel en zeker wat betreft waarden & normen. Jaaaaaaa, ik weet het! Klinkt alsof ik van de partij van ‘Balkenende’ ben, maar daar heeft het toch niets mee te maken.

In tegenstelling tot politici leren scouts dat je lief met elkaar moet spelen, niet mag liegen en zeker niet mag stelen! Wij genieten van de dingen die onze scouts in Pertegada allemaal doen. Ze participeren actief in het dorpse leven. Op bijna ieder dorpsfeest zijn ze met een stand aanwezig waar ze taarten, geroosterde kastanjes of andere lekkernijen verkopen om een kleine duit extra in het zakje te krijgen. Bij de diverse processies loopt de scout altijd mee, vlak achter meneer pastoor.

il tramonto 16

il gruppo Scout ‘Don Piccotti’ di Pertegada

Met kerst maken ze een prachtige kerststal in de kerk. En die stal mag gezien worden en is zelfs opgenomen in de officiële regionale route van kerststallen. Reden om onze scouts – de gruppo ‘Don Picotti’ – eens extra in het zonnetje te zetten. Daar hoort natuurlijk een kleinigheidje bij waar ze weer leuke dingen mee kunnen doen.

Gewapend met de camera en de enveloppe met een leuke donatie, hebben we ons in het honk van de scouts en de welpen (lupetti) gewaagd. Tjongejonge, wat leuk zeg! Oude herinneringen kwamen weer boven….

Grazie tutti partecipanti al gruppo dello Scout, Don Picotti! Buone Feste!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *