De zomer van de zonnebril

ad smets_zonnebril_2950Tiener & student
Ik heb als tiener mijn laatste echte sjieke zonnebril gehad. In Italië (Rimini) gekocht. Het was de tijd van die grote Ray-Ban brillen. Puike bril al zat hij altijd scheef op m’n gezicht. Als student had ik geen geld voor zonnebrillen en ik denk dat ik in die periode de eerste rimpels heb gekregen van het knijpen tegen de zon. In deze periode kreeg ik uiteindelijk wel een bril voor veraf, dus ik kon de schade in de portemonnee beperken tot de aankoop van een overzetzonnebril. Daar heb ik het lang mee gedaan.

Werkende
Uiteindelijk kreeg ik in mijn werkzame leven te maken met giveaways. En daar zaten altijd wel zonnebrillen bij die ik aardig vond. Via het werk van Sjaak kreeg ik 11 jaar geleden 2 DRUM zonnebrillen in mijn bezit. Puike kwaliteit, alleen dat logo…..! Met wat zweten was het logo al na 3 maanden niet meer zichtbaar. Ik had er eentje voor in de auto en één zonnebril was voor het wandelen buiten! Een luxe, ware het niet dat de ene na 5 jaar viel waarna er een barst zat in het linker glas. Ik heb toch niet zo het zicht op links en met rechts zag ik voldoende, dus wat maakte het uit? Ik zag mensen wel eens kijken zo van: “gut, heeft die kerel geen geld voor een nieuwe bril”. Uiteindelijk heb ik hem 2 jaar geleden weggegooid en heb ik de autobril multi inzetbaar gemaakt.

zonnebril_2969Ondernemer
Jarenlange trouwe dienst en nog steeds helemaal in tact. Als ondernemer zou ik zeggen: “wat goed is moet je houden”. En toen was het Sjaak die zei dat ik een nieuwe zonnebril moest kopen en de oude nu echt moest weggooien, want we moeten meer aan PR gaan doen. Het was bij de LIDL, ik weet het nog precies, en kostte € 1,99. “Koop er maar gelijk twee!”, zei hij grootmoedig. Zo, zo, en ik was nog niet eens jarig!

Ze zaten prima, als ik ze op mijn voorhoofd zette. Want let wel, een zonnebril vind ik pas fijn als die lekker blijft steken op het hoofd en daar een stevige positie inneemt totdat ik hem inzetbaar wil maken! In functie paste hij niet helemaal op mijn neus, maar wat wil je. Dat ben ik wel gewend!

Goedkoop is duurkoop
Helaas ging de eerste na 4 weken kapot. Toch maar een reserve kopen, van nota bene € 4,99. En zoals de titel het al uitdrukt, de zomer van de zonnebril: na 7 weken zijn ze allemaal gebroken.

Als knijpen niet meer helpt, dan naar Thijssen Optiek
Geen zonnebril, 39 graden en zonovergoten dagen waarop knijpen zelfs niet meer helpt! Gelukkig hebben we een Chinese variant op de Action gevonden in Latisana. Met allerlei soorten brillen. Nu maar afwachten hoe lang ik deze twee nieuwe kan gebruiken. Ik zie het nu wel weer zonnig in, al mis ik mijn oude zonnebril wel nog steeds.

Onzin vinden Sjaak en mijn zus Els. Volgens haar moet ik snel eens naar Eugène Thijssen, de beste opticien in Roermond, om daar een leuke zonnebril op sterkte uit te zoeken. Wie vindt dat ik dit zou moeten doen, mag mij gerust 1 Euro overmaken. Dan ga ik ervan uit dat ik de volgende zomer met een zonnebril van mijn neef Eugène (Thijssen Optiek aan de Kapellerlaan) kan flaneren. Als ik dan ook nog eens 5 kilo ben afgevallen zonder rimpels te krijgen …… dan wordt het nog eens wat op m’n ouwe dag!

zonnebril_2965

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *