Ken je die van die twee tomaten?

cena_ad smets_1291_il tramontoIn het kader van een goed Italiaans tomatenjaar:

Waarom het Limburgs toch leuker blijft dan het Nederlands? Lees maar eens deze twee versies! Zeg maar eerlijk, welke vind jij mooier?

 

 

 

tomaat met punt

Zegk, kins dich det verheulke over die twee tomate? Die twee die euver de autobaan lepe en dae eine taege die angere tomaat zei: “kiek waal oet wo se löps!” Waorop die angere tomaat zei: “kwatsj!”

Zeg, ken jij dat verhaaltje van die twee tomaten? Die twee die over de autosnelweg liepen en de ene tegen de andere tomaat zei: “kijk wel uit waar je loopt!” Waarop de ander zegt: “onzin!”

 

Ter toelichting: er zijn van die zomers waarin het meer regent en de duizenden tomatenplanten alleen al in de tuinen in ons dorp nauwelijks tomaten voortbrengen. We hebben in de afgelopen twee maanden echter geen regen gehad (op een buitje van nog geen 10 minuten na). Met als gevolg dat er tomaten in overvloed zijn.

We krijgen nu geregeld een bakje gebracht door lieve buurvrouwen. Tomaten van allerlei soorten en allerlei maten. Onze overbuurvrouw had er laatst een van meer dan 1 kilo hangen. Dat was van het soort ‘Cuore di Bue’, een verrukkelijke saladetomaat.tomaten_1329_il tramontoil tramonto_8402_cuore di bue

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *