Witte Malvasia van wijnhuis Bortolusso wint gouden prijs

DE IL TRAMONTO GOLDEN GONDOLA AWARDS 2020/21 – In de categorie ‘witte wijnen’ werd de Golden Gondola Award 2021 toegekend aan de Malvasia van wijnhuis Bortolusso.

Tijdens een feestelijk evenement in Villa Valetudine werden 10 prijzen – 7 van de editie 2020 en 3 van 2021 – uitgereikt door de hertogin Tilde en hertog Alessandro Badoglio. Fabiola Tilatti, bestuurslid van Movimento Turismo per il Vino FVG, leidde iedere prijswinnaar in met de toelichting waarom de internationale il Tramonto Golden Gondola Award werd toegekend.

In de categorie ‘witte wijnen’ werd de il Tramonto Golden Gondola Award 2021 toegekend aan de Malvasia 2020 van wijnhuis Bortolusso, officieel genoemd Azienda Cav. Emiro Bortolusso, gevestigd in Carlino.

Sergio Bortolusso – Fabiola Tilatti – Hertogin Tilde Badoglio

Toelichting toekenning prijs:

“Terwijl Sergio en Clara Bortolusso keihard op het land werken en hun lieftallige hulp vele Duitstalige bezoekers laat proeven, doet de zoon van Sergio – Luca – ervaring op in de wijnbouw in verre oorden. Ervaring die in de toekomst hun wijnen wellicht nog meer smaak gaat geven. Feit is dat inmiddels tien jaar op een rij, vele Nederlandse en Belgische gasten hun weg vinden naar Carlino om hun jaarlijkse aankopen te doen. In het bijzonder kregen hun Traminer en Malvasia een bijzondere plek. Het was een moeilijke keuze echter uiteindelijk heeft hun Malvasia gewonnen.

Een paar jaar geleden werden Sjaak en Ad op een bijzondere wijze geconfronteerd met het enthousiaste aankoopgedrag van een van de klanten. Ze hadden zoveel dozen wijn gekocht dat niet alles meer in de auto paste toen ze op het einde van hun vakantie naar Nederland vertrokken en de normale bagage er ook nog bij moest. Ze lieten – spijtig voor hen – maar liefst vijf dozen bij ons achter. Het was bedoeld als kadootje voor het feit dat ze vier verrukkelijke vakantieweken in ons vakantiehuis te Pertegada hadden mogen doorbrengen en waarbij ze samen met ons vele pareltjes van Friuli konden ontdekken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.