Pignolo van La Magnolia wint prijs in de categorie ‘rode wijnen’

DE IL TRAMONTO GOLDEN GONDOLA AWARDS 2020/21 – In de categorie ‘rode wijnen’ werd de prijs toegekend aan de Pignolo van wijnhuis LA Magnolia.

Tijdens een feestelijk evenement in Villa Valetudine werden 10 prijzen – 7 van de editie 2020 en 3 van 2021 – uitgereikt door de hertogin Tilde en hertog Alessandro Badoglio. Fabiola Tilatti, bestuurslid van Movimento Turismo per il Vino FVG, leidde iedere prijswinnaar in met de toelichting waarom de internationale il Tramonto Golden Gondola Award werd toegekend.

De il Tramonto Golden Gondola Award 2020 in de categorie ‘rode wijnen’ werd toegekend aan de Pignolo 2018 van wijnhuis Azienda Agricola la Magnolia, gevestigd in Spessa di Cividale. De prijs werd in ontvangst genomen door Cristina Cozzarolo, eigenaar/directeur van het wijnhuis.

Cristina Cozzarolo – Fabiola Tilatti – hertogin Tilde Badoglio

Toelichting toekenning prijs:

il Tramonto heeft enige tijd geleden samen met een Nederlandse importeur dit wijnhuis bezocht. Deze importeur achtte alle wijnen van Magnolia geschikt geacht om aan Nederlandse en Belgische restaurants te verkopen, vanwege een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, iets wat voor de krenterige Nederlanders ongelooflijk belangrijk is. In het bijzonder vond men de Pignolo een excellent product om Friulië op de wijnkaart te laten schitteren. Zeker ook omdat het een druivensoort is dat zijn antieke ontstaan heeft in Friulië.

Een Italiaanse regio heeft er zeker baat bij om toeristische bekendheid te bouwen op eigen pareltjes. Denk aan de Barolo waarbij iedereen denkt aan de Piemonte en aan de Chianti die meteen verbonden wordt aan Toscane. Het is aan Friuli Venezia Giulia om meer marketingefforts te zetten op zijn eigen parels. Il Tramonto bouwt in ieder geval aan een grotere naamsbekendheid van deze prachtige en rijke regio in Nederland en België. Laten we vertrouwen dat La Magnolia in het post Covid tijdperk weer snel furore kan maken in deze landen en dat we de contacten tussen importeurs en Friulaanse wijnhuizen kunnen aantrekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.