Bloeiende kappertjesplant

Vrienden van ons in een dorpje iets verderop, precies aan de andere kant van de rivier die achter ons huis stroomt, lieten trots hun bloeiende kappertjesstruik zien.

De Italiaanse keuken kent veel gerechten waarin kappertjes worden verwerkt. Ook wij eten regelmatig kappertjes en weten dat ze eigenlijk alleen in de meest zuidelijke Italiaanse regio’s worden gekweekt. Verrassend om dan in noord Italië een bloeiende kappertjesstruik aan te treffen. En wat een prachtige bloemen!

Kappertjes zijn de ongeopende bloemknopjes van de kappertjesstruiken die in een mediterraan klimaat gekweekt worden.  Het woord ‘kappertje’ komt van het Griekse woord Kapto dat ‘bijten’ betekent en duidt op de doornen van de kappertjesstruik.

Klik hier voor het recept van Salsa Verde waarin kappertjes verwerkt worden. En als je wilt weten hoe gezond kappertjes zijn, klik dan door naar dit artikel. Wij stonden er echt van te kijken en denken ze nu in kilo’s zelf te gaan produceren!

One comment

  • Paulien

    Bedankt, ik wist echt niet waar kappertjes vandaan kwamen, dat het een struik was met een prachtige bloem was een complete verrassing voor mij.
    Ik leer elke dag 🙂
    Dat ze ook nog eens gezond blijken te zijn doet me deugd, we eten ze donders graag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *