Dankzij een domme siësta

lignano il tramonto regenboogNa regen komt zonneschijn. Wat een aftandse, oubollige uitspraak eigenlijk, want achter de wolken schijnt de zon altijd. En als die eens een keer niet volop schijnt, dan kun je wel degelijk van een heerlijke dag genieten. Vandaag was het bijna 20 graden, een beetje benauwd. Prachtige wolkenformaties en later op de middag geweldige zware onweersbuien.

Reden om de houtkachel aan te maken, ook al is het binnen ruim 23 graden. Gewoon lekker, een beetje Sinterklaas gevoel maar dan met de korte broek aan.

Die domme siësta brak ons vandaag weer ernstig op. Geen fut om te werken en geen zin om te poetsen en dan zijn de winkels tussen de middag dicht op zaterdag! WAAROM TOCH DIE ONZIN? Niet vragen, en zeker niet klagen, gewoon accepteren, het is Italië. Dus iets anders doen, lekker naar de zee. Het grote lagedrukgebied is voorbij. Italië heeft diverse tornado’s doorstaan en er is in de afgelopen 3 dagen op sommige plaatsen meer dan 1 ½ meter regen gevallen, vooral in Toscane en die westelijke gebieden aan de Middellandse Zee.

lignano mare il tramontoHier, in onze regio FVG viel het wel mee, al stond Venezia (70 km verderop) toch met de voeten in het water. Maar dat had meer te met springvloed. Tja, nog even en dan zijn de kunstmiddelen, geheten ‘Moses Project’, gereed en dan is Venezia gered tegen het water. Net als de rest van Italië helaas niet tegen de (politieke)bestuurders. Nadat 35 bobo’s, waaronder de burgemeester van deze magische gondelstad, zijn gearresteerd vanwege de verduistering van 38 miljoen Euro van dit grote reddingsplan van Venezia, weten we zeker dat dit land voorlopig nog niet zal opgewassen zijn tegen in de interne corruptie.

Dus vanmiddag hebben we ons op het brede strand laten uitwaaien en lekker genoten van de bruutheid van de natuur. De warme en harde wind, Scirocco, heeft de gouden stranden van Lignano Sabbiadoro verfraaid met geweldig veel brandhout. Er lag zelfs een boomstam van meer dan 30 meter tussen. Had ik maar een busje of een echte Italiaanse Piaggio, dan zou ik zeker een grootmacht van Sil de strandjutter zijn geworden en had ik dit en volgend jaar geen stookhout hoeven te kopen.

Geniet van de foto’s van Lignano, ciao a tutti!

2 comments

  • Ha die Han, Jazeker, de troep wordt snel weer opgeruimd. Lignano is een ‘sjieke’ badplaats en kan zich echt geen troep veroorloven. Wij hebben wel eens een stukje hout meegenomen, maar wij concludeerden dat het hout niet goed fikt.
    Wij hebben wel eens tegen elkaar gezegd dat het echt leuk is om met een Piaggio het strand op te gaan om wat rommel mee te nemen. Sjaak noemt mij dan ‘Malle Pietje’ en dat mag ik pas worden als we meer plaats hebben.
    Ons huis is te klein evenals onze tuin! 🙂
    Ciao ciao

  • Louk

    Ad, wordt die rotzooi nog opgeruimd op het strand?,of wacht men tot de volgende storm en hopen ze dat het water dat mee terugneemt? Anders is er voor jullie nog en nieuwe baan in de toekomst.Idee? Groeten, ook namens Louk, Han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *