Het ziet zwart van de mensen op de Italiaanse stranden

il tramonto_foto ad smets_0244Het ziet zwart van de mensen
En toch zijn de stranden nog niet echt druk, wat opa’s en oma’s met kleinkinderen. Vooral Italianen, want de scholen zijn hier vanaf 11 juni (tot 20 september) al vrij dus worden de kinderen nu aan de senioren overgelaten want de pappa’s en de mamma’s moeten zelf nog werken. Het is al een maand prachtig en zeer warm weer in Italië, dus een geweldige kans om veel tijd op het strand te vertoeven.

Wij waren met familie een kijkje nemen. Op de stranden van Lignano tref je iedere 100 meter een bar aan met een prachtig uitzicht over de zee. Soms kun je aan de overkant van de Golf van Venezia zelfs de landbouwvelden in Istrië onderscheiden. Of je ziet het onweren in Kroatië.il tramonto_bagnino_foto ad smets_8943

Louis Vuitton tasje kopen?
In de laatste jaren zie je helaas ook een toename van Afrikaanse mensen op het strand die van alles en nog wat aanbieden. Een ‘echt’ Louis Vuitton tasje voor moeders, een nep-tattoo of armbandje voor dochter, een paraplu voor pa en een nieuw badlaken voor zoonlief. Na het afdingen lijkt het goedkoop en lekker makkelijk, want je hoeft er niet eens voor naar een winkel. Echter kijk uit! Het kan je duur komen te staan…….

De nieuwe wet en de boete!
Italië heeft een nieuwe wet gemaakt om deze strandverkoop tegen te gaan. Het verkopen was al verboden (omdat het veelal gebeurt zonder vergunning en vaak door illegalen). De middenstand verliest ieder jaar meer klandizie aan deze illegale strandhandel. Natuurlijk weten de il tramanto_foto ad smets_0246Italiaanse wetgevers ook dat je van een kale kip niet kunt plukken. En voor iedere opgepakte Afrikaanse verkoper komen er 3 terug. Bedenk dat alleen al in de eerste maanden van dit jaar meer dan 100.000 Afrikanen het land zijn binnengekomen (en bijna 300.000 in 2014)….

Daarom kunnen de Italiaanse wetshandhavers sinds kort boetes opleggen aan de kopers, dus de toeristen die zich – in een relatieve onwetendheid – door de drang om een hebbedingetje te kopen laten leiden. Boetes tot € 7.000. Wees dus gewaarschuwd en koop vooral niet op het strand. Geen badlaken, geen massages, geen vlechtjes laten indraaien, geen nep tattoo, NIETS!

 

2 comments

  • Yvonne

    En een stuk kokosnoot van een italiaan? Mag dat dan wel?

    • Hallo Yvonne, wij hebben eerder de burgemeester gesproken en hem dit probleem voorgelegd. De meeste Italianen die ijs of kokosnoten verkopen hebben daarvoor een vaak dure ventvergunning moeten aanschaffen. Je zou ze mogen vragen om de gemeentelijke toestemming te tonen. Groeten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *