Eiland van wijn: Isola Augusta

il tramonto_isola augusta_foto ad smets_9167Wijnproeven is een kunst en net als ‘grote neuzen’ in de parfumindustrie doen, is het zaak om goed en veel te oefenen, wil je de kunst een beetje onder de knie krijgen. Niettemin is het beter om niet te veel wijnhuizen op een dag af te leggen. Het palatum en je tong krijgen het caleidoscopisch pallet van smaakprikkels niet meer verwerkt.

il tramonto_isola augusta_foto ad smets_9170Wein smeckt gut
Daarom slechts 2 smaakjes van dit wijnhuis en dan naar huis om te koken. Er staat een speciaal gerecht op ons avondprogramma. Een recept dat we speciaal willen maken met mooie foto’s voor ‘il Tramonto culinair’. Wijnhuis Isola Augusta is heel bekend bij Duitsers en Oostenrijkers. Het ‘Weingut’ ligt namelijk dicht bij Via Lignano, de doorgaande weg naar de brede en goudgele stranden van Lignano aan de Golf van Venezia. Gewapend met het wijnglas, bengelend om onze nek, bewonderden wij eerst de mooie expositie van Paolo Cervi Kervischer alvorens naar de bar te lopen. Het was niet druk, wat raar! Niet verwonderlijk, want Isola Augusta had alleen ‘s avonds een wijnproeverij gecombineerd met een menu en hield alleen op zondag Open Huis. Op zo’n moment adviseren wij vooral de charme in de strijd te gooien.
En dat werkt, ook dit aardige meisje liet ons graag de wijnen proeven die wij wilden. Het was zelfs geen probleem om twee speciale wijnen te proeven van hun exclusieve lijn, al was het met een kleine bijbetaling.

il tramonto_isola augusta_foto ad smets_9173Direct een klik
Ook hier hadden we meteen gezellig contact met de enige twee bezoekers. Een man die in de jaren tachtig drie jaar lang in Rotterdam had gewerkt. In die tijd was er evenzeer weinig werk in Italië en zijn veel mensen van deze regio naar ‘i Paesi Bassi’ getrokken om wat geld te verdienen. Hij sprak warempel nog best goed Nederlands. Prachtig! De andere man raadde meteen dat we Olandesi waren, omdat onze Italiaanse uitspraak overeenkwam met die van Marco van Basten. Of dat een compliment was kunnen we niet direct beamen. Echter werd het een vermakelijk gesprek met veel lachen. Dat was de reden dat we de proeverij moesten afsluiten met een van hun bubbelwijntjes.

Op naar huis om te koken, maar eerst even op internet om de uitspraak van Marco van Basten na te luisteren….

Heeft u belangstelling voor de wijnen van Isola Augusta, neem dan gerust contact met ons op.

 

il tramonto_isola augusta_foto ad smets_9175

il tramonto_isola augusta_foto ad smets_9168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *