Wijnhuis REGUTA nieuwste partner ‘il Tramonto’

Winnaar van de il Tramonto Gondola Golden Award, wijnhuis Reguta sluit zich aan als partner bij ‘il Tramonto’ om de noordelijke Italiaanse regio Friuli Venezia Giulia, kortweg Friulië, onder de aandacht te brengen in Nederland en België.

een rondleiding over het wijngoed van Reguta

Reguta is een mega-wijnhuis in Frulië met een omzet van maar liefst 2,5 miljoen flessen per jaar en wordt geleid door de broers Giuseppe en Luigi Anselmi.

Altropasso, één van hun rode wijnen ontving dit jaar de ‘il Tramonto Golden Gondola Award’. Tijdens een feestelijke avond, waar we te gast waren bij de Italiaanse gemeente Pocenia, werden de jaarlijkse ‘il Tramonto Gondola Awards’ uitgereikt. In de categorie rode wijnen ging de prijs naar Altropasso van wijnhuis Reguta.

The winner is…..
Tijdens de diverse wijnproeverijen die il Tramonto in Nederland zelf organiseert met wijnliefhebbers en met sommeliers kwam Altropasso als prijswinnaar uit de bus. Altropasso, letterlijk vertaald ‘een andere stap’ staat voor een wijn waarmee het wijnhuis Reguta net even een ‘andere stap’ gemaakt heeft met een blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, deels ‘passito’ (een methode waarbij de druiven wekenlang in manden gedroogd worden) en deels op hout gelagerd. Naast de smaak, de kleur en geur, scoorde deze wijn hoge ogen voor de prijs/kwaliteitverhouding Voor de als ‘zuinig’ bekend staande Nederlanders is deze verhouding als uniek te noemen. Een fantastische wijn voor een ‘mooie’ prijs.

Luigi Anselmi – Cristiano Shaurli – Fabiola Tilatti

De il Tramonto Gondola Golden Award werd uitgereikt door Cristiano Shauli, de minister van Landbouw van de regio Friulië en werd in ontvangst genomen door eigenaar Luigi Anselmi.

Enrico Anselmi (wijnhuis Reguta) en Hans Dekkers van Friulvin

Te koop in Nederland
De wijnen van wijnhuis Reguta zijn ook in Nederland verkrijgbaar bij FRIULVIN, een andere partner van il Tramonto. Wil je een keer de wijnen van Reguta proefen, kijk dan even op de website:  www.friulvin.nl

We zijn trots dat steeds meer stakeholders in deze regio inzien dat het zinvol is om samen te werken met il Tramonto om de relatief onbekende regio Friuli Venezia Giulia onder de aandacht te brengen bij de Nederlandstalig lezers in Nederland en België.

Wil jij ook partner worden van ‘il Tramonto’, klik dan hier voor meer infomatie

Klik hier voor onze blog over ons bezoek aan Wijnhuis Reguta.

Klik hier voor een impressie van de uitreiking van de il Tramonto Gondola Award

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

 


L’amore, een boek over twee Nederlanders die een nieuw bestaan opbouwen in Italië

Leave a Reply

Your email address will not be published.