Kies je eigen wijn-song

WE ZIJN VREEMD GEGAAN! Zo, het hoge woord is eruit. Daar wij op ‘il Tramonto’ aandacht besteden aan de Italiaanse regio Friulië en haar wijnhuizen, zijn we vreemd gegaan met …….. een jonge Duitse wijnboer.

Mauro Lorenzonetto (wijnhuis Battista II) – Sjaak Verweij – Michael Langner (wijnimporteur In Vino)

In Villa Greta hadden we een echtpaar dat voor de tweede keer onze vakantiewoning en daarmee deze regio bezocht. Zij heeft een hectische baan in de wereld van de ICT en hij is wijnimporteur met een wijnwinkel in Stuttgart. Evenals vorig jaar bezochten wij samen met hem een paar wijnhuizen in onze regio en inmiddels importeert hij van deze wijnhuizen verschillende wijnen naar Duitsland.

Een paar weken na hun bezoek kregen we via een pakketdienst een doos afgeleverd met een excuusbriefje dat ze per abuis de kurkentrekker uit Villa Greta mee naar huis hadden genomen. Een nogal grote doos voor zo’n klein ding! Echter als boetedoening stuurden ze ons tevens 6 flessen wijn van Weingut Bernhardt, die wij ‘unbedingt kosten sollten”.

Wijn met muzieknamen

Michael Langner had ons al eens iets verteld over dit wijnhuis. Een jonge enthousiaste wijnboer (in de buurt van Mannheim) die als derde generatie het familieroer wilde omgooien.

Christian Bernhardt (31):Wine was my first love, and music is my second” en “Bei uns macht der Wein die Musik und anders herum”.

Zijn wijnen hebben dan ook ‘klinkende’ namen, titels van bekende songs. In hun wineshop staat daarom ook niet, ‘Bestel hier uw wijn, maar “Kies hier uw favoriete song”!!!

Om een beeld te krijgen van hun aanbod:

– A KIND OF MAGIC (Riesling, Gewürztraminer 2016)
– MY GENERATION (Riesling, Weißburgunder 2016)
– GOOD VIBRATIONS (Blanc de Noir –brut)
– HERE COMES THE SUN (Rosé : Cabernet Sauvignon, Blanc de Noir 2016)

En bij de Red-Red-Wine(s)  :

– NO MILK TODAY (Merlot 2016)
– NOTHING ELSE MATTERS (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc 2015)
– THE SOUND OF SILENCE (Spätburgunder 2016)

links op de foto is nog net een zonnestraal te zien….

Zonnige, zomerse rosé
Wij proefden als eerste de rosé ‘Here comes the sun’, een toepasselijke naam omdat rosé geassocieerd wordt met zomer, zon en terrasje. Een echte zomerwijn, alhoewel wij het hele jaar door rosé – rosato in het Italiaans – drinken omdat het heerlijke afwisseling vormt tussen witte en rode wijn. En sowieso omdat de Italiaanse rosato echt heel goed is met een puike prijs/kwaliteitverhouding.

Ad Smets proeft de rosé van Weingut Bernhardt

Verrassend, sowieso de keuze van de druif. Hier in noord Italië wordt rosato veelal gemaakt van de Merlotdruiven of de Pinot Noir. Christian maakt zijn rosé daarentegen van Cabernet Sauvignon, waarvan in onze regio voornamelijk rode wijn wordt gemaakt.

Deze rosé heeft een prachtige roze kleur en heeft verrassend een krachtige neus en ruikt als een rode wijn. Een prettige, pretentieloze, fruitige smaak die je bij rosé ook verwacht. En met een alcoholpercentage van 12,5% niet te licht, maar ook niet de zwaar. Zelf omschrijft Christian Bernhardt zijn rosé als ‘relaxte gitaarmuziek’

Wij zijn vreemd gegaan en we hebben er helemaal geen spijt van, we zijn verrijkt met kennis door deze prachtige ervaring.

Met deze Here comes the sun wensen wij jou symbolisch een zonnige zomer toe, een fijne vakantieperiode met humor, óntspanning en gezonde ínspanning, een lach en wellicht een traan echter vooral met veel liefde voor elkaar, XXX.

PS: bestel tijdens je vakantie dit jaar niet een glas of fles rode wijn, maar vraag eens om ‘Red Red Wine!’ (UB40, 1983)

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *