Koriander-olie

korianderolie_ad smets_5197Wanneer we een lange(re) periode in Italië zijn en we krijgen Nederlands bezoek, krijgen we de standaardvraag: “Wat moeten we voor jullie meenemen? Wat missen jullie? Drop, stroopwafels, ontbijtkoek of appelstroop?

Wat missen wij? De genoemde producten missen we niet echt en andere zaken nemen we zelf voldoende mee uit Nederland, bijvoorbeeld alles voor de Aziatische keuken. Wij proberen in bella Italia de Aziatische keuken een beetje te promoten. Vaak gekoppeld aan het verhaal dat Indonesië ooit een onderdeel was van het Koninkrijk der Nederland en daarom oosterse gerechten al lange tijd geïntegreerd zijn in de Nederlandse huishoudens. Een aantal oosterse ingrediënten kun je wel kopen, maar dan moet je heel goed en heel ver zoeken.scheutje olie_ad smets_5202

Bij de verse producten wordt het echt moeilijker. Maar wat we tot nu toe nog nergens vers konden kopen is KORIANDER.
Af en toe wordt in Italië wel eens koriander gebruikt, maar dan meestal de gedroogde bloemetjes of koriander in poedervorm. Net als met bijvoorbeeld dille is er toch een groot verschil tussen de smaak van gedroogde of de verse variant.

Dus zorgen we voor een redelijk alternatief: verse koriander inmaken in olie. De typische smaak van koriander blijft dan beter gewaarborgd vergeleken bij korianderpoeder. Een aantal flinke bossen verse koriander, olie, een scheutje citroensap en een beetje zout, lege jampotjes, meer heb je niet nodig.

Dus aan de slag. Echter, met een fanatieke fotograaf als Ad, wordt het maken van korianderolie van een eenvoudig klusje verheven tot culinaire kunst. Alleen al voor de mooie foto’s maken we graag weer eens korianderolie.

 

Klik hier voor meer recepten op ‘il Tramonto culinair’

 

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *